Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Osallistu ekopaastoon nyt!

Kirkon tiedotuskeskus

Osallistu ekopaastoon nyt!

Tiedote.
Julkaistu: 10.02.2016 klo 15:07
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Tänään tuhkakeskiviikkona jo viidettä vuotta peräkkäin käynnistyvä Ekopaasto-kampanja pureutuu tällä kertaa erityisesti ruokaan. Ekopaasto haastaa suomalaisia kokeilemaan ekologisempia ostopäätös- ja syömistottumuksia sekä hiljentymään pääsiäiseen asti kestävään paastonaikaan.

Kyseessä on ”seitsemän viikkoa kestävä kieltäymyksen ja yksinkertaistamisen kuiva kausi”, kuten pastori Jaakko Heinimäki totesi Facebook-blogissaan.

Ekopaasto on myös egopaasto

”Elämän yksinkertaistaminen, edes määräajaksi, kääntää huomion mielitekojen ohjaamasta minästä maailmaan ja sen elämän edellytyksiin. Siksi ekopaasto on myös egopaasto. Paasto ei merkitsekään vain muutaman viikon eksoottista ruokaelämystä vailla sitä tai tätä hetkellisesti kartettavaa raaka-ainetta vaan jakamisen läksyä: mikäli aiomme ihmiskuntana jatkaa elämäämme tällä planeetalla, meidän on opittava jakamaan omastamme. Meidän on opittava tasaamaan paitsi rikkaus ja hyvinvointi, myös maailman köyhyys ja kurjuus. Meidän on opittava, että tällä planeetalla ei asu muita kuin meitä”, Heinimäki jatkaa.

Ekopaastoon kannustetaan osallistumaan sosiaalisen median kautta #paastolupaus-haasteella. Oman paastolupauksen voi jakaa Facebookin 7 viikkoa, 7 lupausta -tapahtumassa, Twitterissä tai Instagramissa tunnisteella #paastolupaus. Ekopaastoa voi seurata myös tunnisteella #ekopaasto.

Evankelis-luterilainen kirkko toteuttaa kampanjan yhdessä Marttojen ja Changemaker-vaikuttamisverkoston kanssa.

Lisätiedot:

tiedottaja Tuulikki Terhemaa, p. 050 372 1239
Yhteiskunnan ja kestävän kehityksen asiantuntija, rovasti Ilkka Sipiläinen, p. 040 544 1158

www.ekopaasto.fi
Ekopaasto Facebookissa ja Twitterissä
Ekopaasto-kuvia Sakastissa

Liitetiedostot

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs