Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Oppilaitosyhteistyöllä iso rooli Sahanperän Savotassa

Metsähallitus

Oppilaitosyhteistyöllä iso rooli Sahanperän Savotassa

Tiedote.
Julkaistu: 23.08.2016 klo 17:37
Julkaisija: Metsähallitus

Syyskuun 11. päivänä Rovaniemellä järjestettävän sahanperän Savotan taustalla on monipuolinen joukko metsäalan organisaatioita, yhdistyksiä, kulttuuritoimijoita ja oppilaitoksia. Metsäkoulutusta tarjoavat oppilaitokset Lapin ammattikorkeakoulu ja Lapin ammattiopisto ovat nähneet yhteistyön tapahtuman järjestämisessä myös hyvän mahdollisuuden tutustuttaa työelämän edustajat ja opiskelijat toistensa kanssa. Opiskelijoille on uskallettu antaa vastuuta joka vuosi enemmän aiempien vuosien hyvien kokemusten rohkaisemana.

Opiskelijoiden kanssa käytävä yhteistyö alkaa suunnitteluvaiheessa, jolloin mietitään opettajien kanssa millä tavalla osallistuminen tapahtuman järjestelyyn edistää opiskelijoiden ammatinkuvaa, mitä heidän tulisi osata huomioida käytännön tehtävien suorittamiseksi ja minkälaiset resurssit heillä on käytettävissään. Tämän jälkeen heille suunnitellaan vastuualueet hoidettavakseen.

Lapin ammattikorkeakoulussa metsätalousinsinööriksi opiskelevista nuorista osa suorittaa projektiopintojaan viestintäprojektilla. Sahanperän Savotta tarjoaa heille erinomaisen mahdollisuuden päästä tutustumaan suuren tapahtuman järjestelyihin konkreettisesti. Heidän tehtävät muodostuvat viestinnän ja markkinoinnin suunnittelusta ja toteutuksesta.

Lapin ammattiopiston opiskelijoiden tehtävät ovat enemmän suorittavia, kuten tapahtuman rekvisiitan valmistelu, mainosten jakelun suunnittelua ja toteutusta, tapahtuma-alueen rakentamista ja oppilaitoksen osastolla esiintymistä. He osallistuvat osaltaan myös tapahtuma-alueen siistinä pitämiseen.

Lapin yliopistolla on merkittävä rooli alueiden hallitsijana ja yhtenä tapahtuman järjestäjänä. Muun muassa Arktikumin rannassa järjestettävä Savotan Sankarit -hyväntekeväisyyskilpailu toteutuu Lapin yliopiston mahdollistamana. ”Olemme kiitollisia yliopiston kanssa käytävän yhteistyön hedelmällisyydestä”, kertoo Sahanperän Savotan koordinaattori Juri Laurila.

Työelämän edustajilla on tapahtuman järjestelyiden osalta myös mahdollisuus seurata opiskelijoiden työskentelyä aitiopaikalta. Opiskelijoilla on siis tilaisuus näyttää kyntensä tulevia työnhakuja ajatellen. ”Reippaat henkilöt jäävät ihmisten mieliin”, kuvailee tapahtuman tuottaja Kirsi Rötkönen.

Lisätietoja

Juri Laurila, koordinaattori                                        juri.laurila@metsa.fi, 040- 138 5965

Kirsi Rötkönen, tuottaja                                              kirsi.rotkonen@metsa.fi, 040- 767 2696

Laura Kuusisto, tuottaja                                             laura.kuusisto@metsa.fi, 040- 180 2739

Liitetiedostot

Metsähallitus Metsätalous Oy on Metsähallituksen kokonaan omistama tytäryhtiö. Yhtiön tehtävänä on valtion metsien hoito ja puunkorjuu monikäytön periaatteiden mukaisesti. Yhtiö myy PEFC-sertifioitua puuta.

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs