Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Opettajaopiskelijoiden musiikinkoulutus täysremonttiin!

Sosialidemokraattiset Opiskelijat - SONK ry

Opettajaopiskelijoiden musiikinkoulutus täysremonttiin!

Julkaistu: 01.04.2016 klo 01:00
Julkaisija: Sosialidemokraattiset Opiskelijat - SONK ry

Sosialidemokraattiset opiskelijat – SONK ry vaatii laadukkaampaa luokanopettajaopiskelijoiden musiikinkoulutusta. Opettajaopiskelijoiden musiikinopetuksen laatuun on panostettava nykyistä enemmän. Huono musiikinopetus yliopistossa ei vaikuta ainoastaan tuleviin opettajiin, vaan kaikkiin niihin oppilaisiin, jotka opettajien vaikutuspiirissä ovat.

 

Erityisesti opetuksessa käytettävien soittimien yksipuolinen valikoima ei motivoi opettajia eikä oppilaita. Tämän vuoksi nokkahuiluista on päästävä eroon pikimmiten.

 

“Mikään ei ole sietämättömämpää kuin kymmenien helvetillisesti inisevien pillien yhtäaikainen korvia raastava ujellus”, puuskahtaa SONKin nokkahuilukritiikistään tunnettu ensimmäinen varapuheenjohtaja Elisa Gebhard.

 

“Opettajaopiskelijoita opetetaan puhaltamaan hellästi, mutta silti toiminta on kuulolle haitallista. Nokkahuilut ovat myös kansanterveydellinen riski, sillä samojen pillien nuoleminen vuodesta toiseen on epähygieenistä ja ällöttävää. Sairastelu myös pidentää opintoaikoja”, jatkaa nokkahuilutraumoja kokenut puheenjohtaja Hanna Huumonen.

”Sen sijaan kantele on kaunis ja miellyttävän kuuloinen kansallissoitin, joka voisi helpostikin selättää nokkahuilun perusopetuksessa. Kanteletta ei myöskään tarvitse nuolla. Muitakin soittimia siis on”, muistuttaa itsekin kanteleen rakentanut, liiton perinteisemmästä soitinpolitiikastaan tunnettu toinen varapuheenjohtaja Jani Kykkänen.

 

On myös pohdittava nokkahuilujen tuomaa hyvin rajattua lauluvalikoimaa. Jokainenhan meistä muistaa “Ostakaa makkaraa” kappaleen, jolla nokkahuilun soiton opettelu perinteisesti aloitetaan. Tämä korvamato on piinannut suomalaisten sieluja jo usean sukupolven ajan, eikö olisi aika siirtyä eteenpäin? Myöskään nyky-yhteiskunnassa ei ole enää tilaa tällaiseen lihansyöntiä ihannoivaan musiikkiin.  Rytmimunatkin olisivat parempia, koska ne parantaisivat lasten rytmitajua vingutuksen sijaan.Toki häkkikanaloiden eettisyys huolestuttaa siinäkin.

 

SONK muistuttaa, että koulutusleikkauksista huolimatta jokainen opettajaopiskelija ja oppilas ansaitsee saada laadukasta musiikinopetusta, jossa korostetaan monipuolisia menetelmiä ja tutustutaan erilaisiin soittimiin mukavassa ilmapiirissä, joka sallii epäonnistumiset. Antakaa rakkaat ihmiset tulevien opettajien elää ilman nokkahuilujen vainoa. On niitä olemassa oikeitakin huiluja!

 

Lisätietoja:
Hanna Huumonen
puheenjohtaja

Sosialidemokraattiset Opiskelijat SONK ry
puheenjohtaja(a)sonk.fi
045-1129299 (huom. vain tekstiviestit. Eikä sitten yhtään enää nokkahuiluilla vislaamista sinne puhelinvastaajaan!)

Sosialidemokraattiset Opiskelijat - SONK ry. http://www.sonk.fi/

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs