Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Nyt tulee tähtiturismi

Oy Ebookers Finland Ltd

Nyt tulee tähtiturismi

Artikkeli.
Julkaistu: 25.08.2016 klo 07:00
Julkaisija: Oy Ebookers Finland Ltd

 

Yhä harvempi meistä tietää, miltä tähtitaivas oikeasti näyttää. Suurin osa maailman väestöstä asuu valosaasteen niin pahasti saastuttamilla alueilla, ettei Linnunradan keskustaa erota paljain silmin. Suomessa tähtitaivaan tarkkailua häiritsee myös pilvinen ja kostea sää sekä syrjäinen näkökulma Linnunradan keskustaan. Nettimatkatoimisto ebookersin markkinointipäällikön Leif Neuvosen mukaan matkailussa on vahvistumassa uusi trendi, tähtiturismi, jossa etsitään tähtien tarkkailuun mahdollisimman otollisia matkakohteita.

“Kanariansaarilla käy vuosittain jo noin 200 000 tähtituristia ja siellä juhlitaan joka vuosi Starmus festivaalilla, joka kokoaa yhteen hyvää ruokaa, taivaan tarkkailua ja Stephen Hawkinsin tasoisia tieteen tekijöitä ja tieteiskirjalijoita”, Neuvonen sanoo.

Kanariansaarilta on lähtöisin myös Euroopan unionin rahoittama uusi tähtiturismihanke EU Sky Route, jossa osallistujamaat Bulgaria, Kreikka, Espanja, Portugali, Italia ja Puola ovat brändänneet pimeimmistä kolkistaan eräänlaisen tähtitaivaan valtatien.

“Matkailusektorilla ajatellaan, että mitä hankalammaksi tähtitaivaan kokeminen käy kaikkialle leviävän valosaasteen myötä, sitä arvokkaammaksi muodostuvat kohteet, joilla voi vielä kokea oikean yötaivaan”, Neuvonen sanoo.

 

Tähtituristiksi voi ryhtyä kuka tahansa, eikä tähtien katseluun tarvitse välttämättä kalliita varusteita. Monet pitkän linjan harrastajatkin havainnoivat hyvällä paikalla pitkälti paljaalla silmällä. Ebookersin mukaan tähtituristeja alkaa olla jo sen verran liikkeellä, että heille suunnatut palvelut ovat kehittyneet.

“Esimerkiksi Atacaman aavikolla Chilessä San Pedron kylässä on tähtiharrastajille suunnattu majatalo, jossa vuokrataan kaukoputkia”, Neuvonen sanoo.

Tähtituristin on kuitenkin hyvä tiedostaa joitain tähtiharrastajien perusasioita: täysikuu pilaa paikan kuin paikan ja uudenkuun vaihe on parasta aikaa taivaan tarkkailuun. Myös pilvisyyden todennäköisyys eri alueilla voi vaihdella merkittävästi vuodenajasta riippuen.

“Omasta matkatoimistosta saa tietoa matkakohteista ja tietoa voi hakea myös esimerkiksi Tähtitieteellisestä yhdistyksestä Ursasta”, Neuvonen sanoo.

 

* * *

 Artikkeliin liittyy kartta suomalaisten tähtiharrastajien suosimista ulkomaan havaintokohteista.

 

Liitetiedostot

 ***

Lisätietoja:

Leif Neuvonen

Markkinointipäällikkö

ebookers

Puh. +44 77101 68884

lneuvonen@ebookers.com

* * *

Oy ebookers Finland Ltd, joka on toiminut Suomessa vuodesta 1999 alkaen, on Suomen johtava online-matkatoimisto. Ebookersin henkilökunta palvelee asiakkaitaan ebookers.fi-sivuston lisäksi puhelimitse. Ebookers kuuluu maailman suurimpaan matkailukonserniin Expedia Inc:iin ja tuo suomalaisten käyttöön erittäin laajan valikoiman majoituskohteita sekä lentoyhtiöitä ympäri maailman.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs