Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » NYT juhlitaan kansainvälistä kuurojen viikkoa – Suomessa parhaat bileet järjestetään verkossa

Kuurojen Liitto

NYT juhlitaan kansainvälistä kuurojen viikkoa – Suomessa parhaat bileet järjestetään verkossa

Tiedote.
Julkaistu: 19.09.2016 klo 11:57
Julkaisija: Kuurojen Liitto

Syyskuun viimeisellä viikolla 19.–25.9. vietetään kansainvälistä kuurojen viikkoa, jonka teemaksi Kuurojen maailmanliitto (WFD) on tänä vuonna nimennyt ”With Sign Language, I am Equal”. Suomessa kuurot ja kuulevat juhlivat yhdessä verkkobileissä: kaksikielinen lähetys on kaikkien saavutettavissa. Yhteiset juhlat avaavat myös oven viittomakieliseen kulttuuriin.

Kuurojen Liitto juhlistaa viikkoa pe 23.9. klo 18–20 lähettämällä viihteellisen juhlalähetyksen suorana osoitteessa: www.kuurojenliitto.fi. Konsepti on ainutlaatuinen: viittomakielisille tarjotaan omakielistä yhteisöllistä juhlintaa suoran lähetyksen muodossa. Kaikki esitykset tulkataan myös suomeksi, joten verkkobileisiin ovat tervetulleita osallistumaan kaikki. Bileiden ohjelmassa on muun muassa tanssiesityksiä, viittomakielistä runoutta, taikatemppuja ja pyörätaituruutta.

Verkkobileiden kantavana teemana on yhdenvertaisuus. Erityisesti kuuroille nuorille sanoma on tärkeä: viittomakielisten nuorten elämän ei pitäisi jatkuvaa taistelua yhdenvertaisuudesta opinnoissa, työelämässä ja osallistumisessa.

Kansainvälistä kuurojen päivää on vietetty jo vuodesta 1958. Myöhemmin päivä laajentui nykyiseen viikon muotoon. Viikko huipentuu sunnuntaina vietettävään kuurojen päivään.

Lisätietoja:

Tiina Vihra
tiedottaja
GSM 040 8281 846
tiina.vihra@kuurojenliitto.fi

Kuurojen Liitto: Kuurojen Liitto on viittomakielisten kuurojen etu-, palvelu- ja asiantuntijajärjestö. Viittomakielen arvioidaan olevan äidinkieli 4000–5000 kuurolle Suomessa. Suomessa viittomakieliä on kaksi: suomalainen ja suomenruotsalainen viittomakieli. Maailmassa arvioidaan olevan noin 70 miljoonaa kuuroa. Lisätiedot: www.kuurojenliitto.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs