Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Nyrstarin saatavia siirtyy Terrafame Groupille

Terrafame Group Oy

Nyrstarin saatavia siirtyy Terrafame Groupille

Tiedote.
Julkaistu: 07.12.2015 klo 10:11
Julkaisija: Terrafame Group Oy

Terrafame Group Oy:n tavoitteena on vahvistaa Sotkamossa kaivostoimintaa harjoittavan tytäryhtiönsä Terrafame Oy:n rahoitusta ja laajentaa sen omistuspohjaa. Osana rahoitus- ja omistusjärjestelyihin tähtääviä valmisteluja Terrafame Group Oy on syksyn 2015 aikana keskustellut sopimusjärjestelyistä, jotka koskisivat Talvivaaran Kaivososakeyhtiö Oyj:n hallinnassa olevia Sotkamon kaivoksen toimintaan liittyviä omaisuuseriä, kuten tuotantoprosessissa tarvittavaa kalkkilaitosta.

Terrafame Group Oy on nyt toteuttanut sopimusjärjestelyn, jossa sille on siirtynyt Nyrstar Sales & Marketing AG:llä Talvivaaran Kaivososakeyhtiö Oyj:ltä olleet saatavat. Kyseiset saatavat koskevat konkurssiin ajautuneen Talvivaara Sotkamo Oy:n solmimiin sopimuksiin liittyviä velkoja, joissa Talvivaaran Kaivososakeyhtiö Oyj on takaajana.

Nyrstar Sales & Marketing AG:n saatavien hankkiminen edistää osaltaan Terrafame Group Oy:n tavoitetta löytää Talvivaaran Kaivososakeyhtiö Oyj:n hallinnassa olevia, kaivostoimintaan liittyviä omaisuuseriä koskeva molempien osapuolten etujen mukainen ratkaisu. Ratkaisu varmistaisi kaikkien Terrafamen kaivostoimintaan liittyvien omaisuuserien hallinnan tarkoituksenmukaisella tavalla ja edistäisi Talvivaaran Kaivososakeyhtiö Oyj:n yrityssaneerausohjelman etenemistä.

Lisätietoja

Terrafame Group Oy
Toimitusjohtaja Matti Hietanen, puh 040 823 8806, matti.hietanen@terrafamegroup.com
Hallituksen puheenjohtaja Janne Känkänen, puh. 050 396 4990, janne.kankanen@terrafamegroup.com

Terrafame Group Oy on Suomen valtion kokonaan omistama erityistehtäväyhtiö, jonka vastuulla on hallita valtion omistusta ja käyttää omistajavaltaa Terrafamessa. Terrafame Groupin tehtävänä on hankkia Terrafameen yksityistä täydentävää rahoitusta sekä tukea kaivosyhtiön toiminnan vakauttamista ja kehittämistä. Terrafame Groupin tehtäviin kuuluu myös auttaa kaivosvesien puhdistukseen liittyvien uusien teknologisten ratkaisujen kehittämisessä.

Terrafame Oy on suomalainen kaivosyhtiö, joka tuottaa biokasaliuotusmenetelmällä ensisijassa nikkeliä ja sinkkiä Sotkamossa sijaitsevalla kaivoksellaan. Tavoitteenamme on ympäristön kannalta kestävä, turvallinen ja kannattava kaivostoiminta. Terrafamen omistaa Suomen valtion kokonaan omistama Terrafame Group Oy.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs