Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Norppa tulee kouluihin Etelä-Savossa

Suomen luonnonsuojeluliitto

Norppa tulee kouluihin Etelä-Savossa

Tiedote.
Julkaistu: 11.03.2016 klo 09:15
Julkaisija: Suomen luonnonsuojeluliitto

Suomen luonnonsuojeluliiton norppalähettiläät kiertävät Saimaan alueen alakouluissa Etelä-Savossa kevään ajan esitellen lapsille saimaannorpan elämää ja Saimaan luontoa. Kouluvierailut ovat osa Saimaannorppa-LIFE -hanketta.

Norppavierailut on kohdistettu ensisijassa kolmasluokkalaisille. Pienemmissä kouluissa viestiä saatetaan viedä useammallekin luokka-asteelle. Lähettiläät kiertävät kouluja Savonlinnasta käsin, ensin Savonlinnan seudulla ja myöhemmin keväällä Mikkelin alueella.

Koululähettiläät kertovat ja esittelevät saimaannorpan elämää ja suojelua monin eri tavoin. Samalla kerätään lasten kokemuksia ja ajatuksia Saimaasta ja sen omasta norpasta. Kouluille jätetään myös materiaalia ja vinkkejä, joiden avulla aihetta voidaan käsitellä vierailujen jälkeenkin.

"Saimaa ja saimaannorppa ovat tärkeä osa tämän seudun asukkaiden elämää, myös lapsien. Norpan halutaan säilyvän Saimaassa myös tulevien sukupolvien ilona. Siksi on tärkeää kuunnella lapsien ja nuorten – tulevaisuuden Saimaan alueen päättäjien – näkemyksiä ja mielipiteitä", kertoo saimaannorppakoordinaattori Kaarina Tiainen Suomen luonnonsuojeluliitosta.

"Oppitunneilla ajatuksena on sukeltaa saimaannorpan jännittävään elämään. Lapsilla on mahdollisuus esimerkiksi kuunnella norpan ääntelyä. Me taas mielellään kuulemme lasten kokemuksia Saimaasta ja norpasta", kertovat norppalähettiläät Susanna Hagman ja Mia Silvennoinen.

Norppalähettiläiden vierailut ovat kouluille maksuttomia. Monen koulun kanssa vierailuajankohta on jo sovittu, mutta kalenteria täytetään vielä pitkin kevättä. Kunnat, joiden kouluissa lähettiläät kiertävät ovat Savonlinna, Mikkeli, Enonkoski, Rantasalmi, Juva, Joroinen, Puumala, Sulkava. Median edustajilla on halutessaan mahdollisuus lähteä mukaan kouluvierailuille. Lisätietoja saa suoraan koululähettiläiltä.

Saimaannorppa on erittäin uhanalainen nisäkäs, jonka suojeluvastuu on yksin suomalaisilla. Ympäristökasvatustyö on osa Suomen luonnonsuojeluliiton valistustyötä, jonka tavoitteena on tuoda lapsille tietoa ja elämyksiä heidän omasta lähiluonnostaan. Saimaannorppa-LIFE -hanke on EU-rahotteinen saimaannorpan suojelua edistävä hanke, jossa yksi osa on ympäristökasvatus- ja valistustyö. Hanke on käynnissä vuosina 2013-2018.

Lisätiedot

Kaarina Tiainen, saimaannorppakoordinaattori, Suomen luonnonsuojeluliitto, puh. 050 530 3270
Susanna Hagman ja Mia Silvennoinen, norppalähettiläät, puh. 044 970 1978

Liitekuva: Norppalähettiläät Mia Silvennoinen (vas.) ja Susanna Hagman.

Liitetiedostot

---

Felix Siivonen
Tiedottaja
Suomen luonnonsuojeluliitto
+358 40 632 7004, felix.siivonen@sll.fi, www.sll.fi


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs