Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » MyyAsuntoni.fi: näin luet energiatodistusta oikein ja hyödyt!

MyyAsuntoni.fi

MyyAsuntoni.fi: näin luet energiatodistusta oikein ja hyödyt!

Tiedote.
Julkaistu: 28.01.2015 klo 08:00
Julkaisija: MyyAsuntoni.fi

Energiatodistus on työkalu energiatehokkuuden arviointiin ja pakollinen 1980 jälkeen valmistuneiden pientalojen kaupassa, kertoo Vattenfallin energia-asiantuntija Malkus Lindroos MyyAsuntoni.fi-verkkopalvelun blogissaan. Energiankulutuksen arviointi mahdollistaa asuntojen vertailun. Jos vertailuarvoa ei ole tiedossa, on vaikea havaita vikoja. Jos huomataan, että energiaa kuluu enemmän kuin pitäisi, voidaan lähteä etsimään vikaa.

Ostajalle energiatodistuksesta on hyötyä, jos sitä osaa lukea oikein. Energiatodistuksessa on tehty laskennallinen arvio kohteen energiankulutuksesta ja tämän jälkeen painotettu kulutusta. Painotuksen takia energiatodistuksen lukeminen on usein hankalaa – E-luku ei korreloi kohteen energiakustannusten kanssa.

Energiatodistuksessa kiinnitä huomio lukuihin ennen painotuksia eli ostoenergiaan. Energiatodistuksesta selviää kohteen ostoenergian, eli energian josta maksetaan todellisia euroja, käyttö ja sen jakautuminen eri kohteisiin – kuten kodinkoneisiin, lämmitykseen ja ilmanvaihtoon.

Seuraavaksi kiinnitä huomio kokonaisenergian laskentaan, eli minkä hintaista käytetty energia on. Korvaamalla laskuissa primäärienergiakertoimet taloudellisia olosuhteita kuvaavilla euromääräisillä hinnoilla per energiayksikkö, ostaja voi laskea arvion siitä, millaiset energiakustannukset kohteessa ovat tyypillisessä käytössä.

Sitten kun oma koti on löytynyt, kannattaa katse suunnata energian käyttötottumuksiin. Tavalla, kuinka rakennusta käyttää, on suurempi merkitys kulutukseen kuin rakennuksen ominaisuuksilla – tämän vuoksi talojen vertailussa edellisen vuoden tiedot eivät juuri kerro talon energiatehokkuudesta.

Lue koko blogi: http://blogi.myyasuntoni.fi/blog/2015/01/20/pientalon-energiatodistus-onko-siina-jarkea/

MyyAsuntoni.fi on Suomen kattavin kiinteistönvälittäjäportaali, jossa on mukana yli 500 kiinteistönvälittäjää. Sivustolla olevassa blogissa julkaistaan viikoittain mielenkiintoisia blogikirjoituksia eri alojen asiantuntijoilta asumiseen ja muuttamiseen liittyen.

Lisätietoa: toimitusjohtaja Jussi Hietaranta, jussi@myyasuntoni.fi, 040-7368747, www.myyasuntoni.fi, facebook.com/myyasuntoni

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs