Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Museovirasto helpotti koulujen kuvapulaa – Flickr:ssä 700 kuvaa 1900-luvun Suomesta

Museovirasto

Museovirasto helpotti koulujen kuvapulaa – Flickr:ssä 700 kuvaa 1900-luvun Suomesta

Tiedote.
Julkaistu: 02.11.2015 klo 07:43
Julkaisija: Museovirasto

Museoviraston Kuvakokoelmat on julkaissut Flickr:ssä noin 700 kuvaa 1900-luvun Suomesta koulujen käyttöön. Kuvat on tallennettu hyvälaatuisina jpg-kuvina ja niitä voidaan kouluissa käyttää minkä tahansa oppiaineen missä tahansa tehtävissä. Vain mielikuvitus on rajana. Kuvien aiheet ovat teknologia, liikenne, vallankäyttö, asuminen ja arkielämä, muoti ja muotoilu, taide, siirtolaisuus ja monikulttuurisuus, ammatit, työ sekä ruoka vuodesta 1900 vuoteen 1999. Aiheet on valittu yhteistyössä opettajien kanssa.

Kouluissa tarvitaan kuvia mm. esitelmiin ja eri oppiaineiden tehtäviin. Kuvia etsitään paljon verkosta, mutta hyvälaatuisista, vapaasti käytettävistä historiallisista kuvista on yleensä pula. Museoviraston Flickr:ssä julkaisemia kuvia voidaan käyttää vaikkapa kuvaamataidossa kollaasien tekemiseen, kuvitettuihin töihin käsityötunneilla tai äidinkielen tunnilla oman lehden tekemiseen. Vain mielikuvitus on rajana.

Täysin vapaita kuvat eivät ole. Niitä ei saa käyttää kaupalliseen tarkoitukseen. Kuvat on julkaistu lisensseillä CC BY-NC-SA (kuvaa voi jakaa, kopioida ja muokata, jaettaessa mainittava lisenssi) ja CC BY-NC-ND (kuvaa voi jakaa ja kopioida, mutta sitä ei saa muokata, jaettaessa mainittava lisenssi). Kuvien yhteydessä on aina lähteenä mainittava Museovirasto, kokoelma ja kuvaajan nimi, jos se on tiedossa.

Kuvien valinnassa ideana oli, että kuvissa on liikettä ja että ne ovat mahdollisimman laajasti eri elämän alueilta. Valikoiman haluttiin kuvaavan koululaisten elämään selkeästi kuuluvia asioita sekä keskeisimpiä tapahtumia Suomessa sadan vuoden aikana, mutta ei pelkästään poliittisia päätöksiä ja sotia. Aiheiden lisäksi kuvat on ryhmitelty myös vuosikymmenten mukaan.

Museovirasto on tuottanut kuvakavalkadin opetus- ja kulttuuriministeriöltä saadulla avustuksella.

Museoviraston Kuvakokoelmien kuvakavalkadi 1900-luvun Suomesta on Flickr:ssä osoitteessa
https://www.flickr.com/photos/museovirastonkuvakokoelmat/albums

Lehdistökuvia tiedotusvälineiden käyttöön on Museoviraston verkkosivuilla osoitteessa http://www.nba.fi/fi/ajankohtaista/tiedotearkisto?Article=6086

Lisätietoja kuvakavalkadista antavat yli-intendentti Ismo Malinen, puh. 0295 33 6382, ismo.malinen@museovirasto.fi ja projektipäällikkö Nina Repo, puh. 0295 33 6122, nina.repo@museovirasto.fi

Museovirasto on aineellisen kulttuuriperinnön ja kulttuuriympäristön asiantuntija, palvelujen tuottaja, toimialansa kehittäjä ja viranomainen.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs