Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » MSD Finland Oy ja Noona Healthcare aloittavat pohjoismaisen yhteistyön syöpäpotilaiden voinnin seurannan kehittämiseksi

MSD Finland Oy

MSD Finland Oy ja Noona Healthcare aloittavat pohjoismaisen yhteistyön syöpäpotilaiden voinnin seurannan kehittämiseksi

Tiedote.
Julkaistu: 13.06.2016 klo 10:00
Julkaisija: MSD Finland Oy


Yhteistyö avaa Noona Healthcarelle ovia MSD:n kansainväliseen asiakasverkostoon ja mahdollistaa nopeamman kansainvälistymisen. Yhteisenä tavoitteena on tehostaa syöpäpotilaiden voinnin seurantaa hoitojen aikana ja vähentää sitä kautta syövänhoidon kustannuksia. MSD on yksi maailman johtavia lääkeyhtiöitä, ja Noona Healthcare palkituimpia kotimaisia startup-yrityksiä terveydenhuollossa. Yhtiöt ilmoittivat yhteistyön aloittamisesta maanantaina 13.6.2016.

Uusien syöpätapauksien määrä kasvaa nopeasti – syöpä on yleisin kuolinsyy kehittyneissä maissa. Suomessa syövänhoidon vuotuiset kustannukset ovat nousseet jo yli miljardiin euroon. Yksi potentiaalisimpia keinoja parantaa hoidon laatua ja säästää kustannuksia on syövän ja sen hoitojen aiheuttamien oireiden tehokkaampi hallinta. Tähän voidaan päästä potilaiden voinnin systemaattisella etäseurannalla vastaanottokäyntien välillä, johon Noona Healthcare on kehittänyt mobiilipalvelun, Noonan, yhteistyössä HYKS Syöpäkeskuksen kanssa. Noonan avulla potilaat, sairaalat ja syöpäklinikat kykenevät tunnistamaan aiempaa varhaisemmassa vaiheessa potilaiden vaikeat oireet ja tarjoamaan heille yksilöllisempää tukea hoitojen aikana ja niiden jälkeen.

“MSD haluaa olla ratkaisemassa terveydenhuollon isoja ongelmia. Olemme kehittäneet uusia, yksilöllisiä lääkehoitoja syövän nujertamiseksi. Niiden ansiosta hoito on nopeampaa, osuvampaa ja vaikuttavampaa. Syövänhoidon haasteet ovat kuitenkin usein hyvin laajoja ja ratkaisut vaativat erilaisten osaamisten yhdistelemistä. Kumppanuuksien avulla pystymme tuottamaan yhä enemmän arvoa niin potilaille kuin yhteiskunnallekin. Yhteistyö Noona Healthcaren kanssa mahdollistaa potilaiden aiempaa yksilöllisemmän tukemisen hoitojen aikana, mikä on hyvin linjassa meidän strategian kanssa”, sanoo MSD Finlandin toimitusjohtaja Ilpo Tolonen.

Ovet auki maailmalle

”Haluamme olla omalta osaltamme mukana Noonan kansainvälistymistarinassa. Suomessa on huippuluokan syövänhoidon osaamista, jota viedään nyt bitteinä maailmalle. Olemme nähneet, että kansainvälistymisen ensimmäinen askel on startup-yrityksille usein kaikkein haastavin. Me annamme verkostomme Noona Healthcaren käyttöön ja avaamme heille ovia eurooppalaisiin syöpäklinikoihin. Yhteistyön ensimmäinen vaihe käynnistyy Pohjoismaissa. Noonan käyttöönottamisesta hyötyvät niin lääkärit, hoitajat, potilaat kuin lääkeyhtiötkin”, Tolonen sanoo.

Syöpäpotilaiden voinnin seuranta mobiiliteknologian avulla on herättänyt laajaa kiinnostusta maailmalla samaan aikaan kun sen hyödyistä on julkaistu yhä vakuuttavampaa näyttöä.

”Meille, pienelle suomalaiselle startupille, ison globaalin kumppanin tuki voi olla ratkaisevan tärkeä. Yhteistyö nopeuttaa merkittävästi Noonan vientiponnisteluja maailmalle, mikä on meille ensiarvoisen tärkeää. Kaikkein haastavinta on alkuvaiheessa päästä tapaamaan johtavien syöpäklinikoiden ja sairaaloiden johtoa, jotka päättävät Noonan käyttöönottamisesta”, Noonan toimitusjohtaja Jani Ahonala kertoo.

Lisätiedot:
toimitusjohtaja Ilpo Tolonen, MSD Finland Oy, p. 040 581 9133, ilpo.tolonen@merck.com
yhteiskuntasuhdejohtaja Petri Lehto, MSD Finland Oy, p 050 387 8068, petri.lehto@merck.com
toimitusjohtaja Jani Ahonala, Noona Healthcare Oy, 040 583 7377, jani.ahonala@noona.com


MSD toimii paremman elämän puolesta 140 maassa. Pääyhtiömme Merck & Co., Inc:in pääkonttori sijaitsee Kenilworthissa New Jerseyssä, Yhdysvaltojen itärannikolla. Reseptilääkkeemme, rokotteemme, biologiset hoitomuotomme ja eläinlääkkeemme ovat potilaiden ja terveydenhuollon ammattilaisten käytössä kaikkialla maailmassa. Työskentelemme asiakkaidemme kanssa päivittäin, jotta löydämme uusia tapoja ratkaista terveydenhuollon haasteita. Lukuisat yhteiskuntavastuu- ja kumppanuusohjelmamme osoittavat, että olemme omalta osaltamme sitoutuneet tuomaan terveydenhuollon palvelut kaikkien ulottuville.

MSD. Paremman elämän puolesta.
Lisätietoa: www.msd.fi, www.merck.com, www.parempaaelamaa.fi ja www.facebook.com/MSDFinland

NOONA on syövänhoitoon erikoistunut suomalainen startup-yritys. Noona valittiin 2015 vuoden digitaaliseksi terveyspalveluksi ja 2016 vuoden terveysinnovaatioksi Suomessa. Noona on mobiilipalvelu, jonka avulla syöpäklinikat ja sairaalat seuraavat potilaiden voinnin kehittymistä syöpähoitojen aikana ja niiden jälkeen. Noona on kehitetty yhteistyössä HYKS Syöpäkeskuksen johtavien asiantuntijoiden kanssa.

Lisätietoa:
www.noona.com

 

CORP-1186329-0000 06/2016

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs