Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Metsäkonealan lakonuhka voimistui

Puuliitto

Metsäkonealan lakonuhka voimistui

Tiedote.
Julkaistu: 05.01.2016 klo 15:53
Julkaisija: Puuliitto

Metsäkonealan työllisyys- ja kasvusopimuksen mukaisia työehtosopimusneuvotteluja on käyty valtakunnansovittelijan johdolla tänään tiistaina ja eilen maanantaina. Sovittelussa ei kuitenkaan ole päästy eteenpäin. Näin ollen Puuliiton 3.12.2015 julistama lakonuhka on voimistunut. Mikäli ratkaisua ei saavuteta, käynnistyy lakko maanantaina 11.1.2016 kello 12.

Puuliiton arvion mukaan ongelman ydin on siinä, että työnantajia edustava Koneyrittäjien liitto ei ole valmis solmimaan työllisyys- ja kasvusopimuksen mukaista palkkaratkaisua. Sen sijaan työnantajat pyrkivät ajamaan heikennyksiä työehtosopimuksen aikaisemmin sovittuihin vakiintuneisiin elementteihin kuten esimerkiksi kokemusvuosilisäjärjestelmään ja harjoittelijoiden palkkoihin. Toisaalta työnantajat yrittävät esimerkiksi leikata palkankorotuksia siirtämällä niiden maksatusajankohdan sopimuskauden alun sijaan sen sisälle myöhäisempään ajankohtaan.

– Olemme todella kummissamme siitä, että työllisyys- ja kasvusopimuksen mukainen äärimaltillinen palkkaratkaisu ei työnantajille riitä, vaan he haluavat siitä irtaantuen leikata työntekijöiden palkkoja. Toisaalta näemme hyvin vaikeaksi asetelmaksi sen, että työllisyys- ja kasvusopimuksen mukaisesta linjasta erkaannuttaisiin sovittelumenettelyn kautta, Puuliiton puheenjohtaja Jari Nilosaari arvioi tiistaina 5.1. sovittelukontaktin päätyttyä.

Sovittelua jatketaan ensi torstaina 7. tammikuuta. Puuliiton tavoitteena on työllisyys- ja kasvusopimuksen mukainen ratkaisu.

Metsäkonealalla ollaan sopimuksettomassa tilassa, jolloin työtaistelutoimenpiteet ovat laillisia. Ylityökielto astui voimaan 17.12.2015.

Puuliiton muilla sopimusaloilla työllisyys- ja kasvusopimuksen mukaiset palkkaratkaisut ovat jo astuneet voimaan.

Lisätietoja puheenjohtaja Jari Nilosaari 0400 872 641.

Työehtosihteeri Harri Häkkinen 0400 386 753.

Puuliitto on mekaanisen metsäteollisuuden, puusepänteollisuuden, bioteollisuuden, metsä- ja metsäkonealan, venealan ja maatalousalojen työntekijöiden etujärjestö. Liittoon kuuluu noin 35 000 jäsentä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs