Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Metsähallitus selvitti yrittämisen edellytykset metsätöissä

Metsähallitus

Metsähallitus selvitti yrittämisen edellytykset metsätöissä

Tiedote.
Julkaistu: 23.03.2016 klo 10:44
Julkaisija: Metsähallitus

Metsäalan töiden kausivaihtelun minimointi, resurssien tehokas käyttö sekä työmaiden keskittäminen ja koon kasvattaminen – muun muassa tällaisia toiveita esittivät metsäalan yrittäjät Metsähallitukselle toimintaedellytystensä parantamiseksi.

Tehdyn kyselyn perusteella yrittäjät olivat yleisesti ottaen tyytyväisiä Metsähallituksen tarjoamiin urakointiolosuhteisiin. Hyvää tilannetta halutaan parantaa edelleen ja kehittämisen kohteet ovat nyt selvillä.

”Haluamme kehittää omaa toimintaamme niin, että pystymme tarjoamaan yrittäjille ja heidän työntekijöilleen mahdollisimman hyvät olosuhteet työntekoon ja yrittämiseen. Siten varmistamme, että yrittäjä voi toimia tehokkaasti ja turhia kustannuksia välttäen”, kertoo kehittämisasiantuntija Kari Louhisalmi Metsähallituksesta.

Keskeistä yrittäjän kannalta on saada omat resurssit täysin käyttöön - sekä työntekijät että koneet. Metsäalan töiden kausivaihtelu on monelle yrittäjälle suuri haaste ja siksi on tärkeää, että kausivaihtelua saataisiin vähenemään.

Yrittämisen edellytykset paranevat, kun työmaita pyritään keskittämään ja niiden kokoa kasvattamaan mahdollisuuksien mukaan. Pieniä ja muista erillään olevia työmaita vältetään.

Selvityksen tuloksia viedään käytäntöön monin eri tavoin. Uudet toiminnanohjausjärjestelmät parantavat tiedonvälitystä ja yrittäjän mahdollisuuksia oman työn suunnitteluun. Kilpailutusta ja sopimuskäytäntöjä sekä suunnittelun ohjeistusta tarkistetaan. Yrittäjän toimintaedellytysten parantaminen on teemana myös Metsähallituksen henkilöstön koulutuksessa kuluvana vuonna.

”Tavoitteena on, että Metsähallitus on myös jatkossa haluttu urakanantaja ja että tarjouskilpailumme kiinnostavat mahdollisimman monia yrittäjiä”, Kari Louhisalmi toteaa.


Lisätietoja:
Metsähallitus, kehittämisasiantuntija Kari Louhisalmi, p. 0400 289 168
Metsähallitus, suunnittelupäällikkö Hannu Lehtonen, p. 040 583 6983


 

 

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs