Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Luontoaiheista syyslomatekemistä Hämeen luontokeskuksella

Metsähallitus

Luontoaiheista syyslomatekemistä Hämeen luontokeskuksella

Tiedote.
Julkaistu: 18.10.2016 klo 10:50
Julkaisija: Metsähallitus

Syyslomaviikolla Hämeen luontokeskuksella järjestetään kivaa puuhastelua lapsille ja lapsenmielisille. Luontokeskus palvelee syysloman ajan tiistaista sunnuntaihin klo 10 – 16.

Luontokeskuksen sisätiloissa on tuttuun tapaan etsintätehtäviä ja leikkimielisiä visailuja perheen pienimmille. Isovanhempien päivänä aloitettu ryhmätaideteos laajenee laajenemistaan kun ikkunan koristeluun pääsee vielä syyslomallakin!

Kurjen huuto- näyttelyssä voi seurata eteläsuomalaisen keidassuon elämää eri vuodenaikoina. Näyttelyssä tulevat tutuksi myös suotyypit sekä suon eriskummalliset asukit. Uskallatko sinä laskea suon valtaojaan tai kurkistaa Mörrimöykyn koloon?

Vaihtuvien näyttelyiden tilaa koristaa Sofia Suomisen Höyhenen kevyttä -näyttely, jossa herttaiset lintuaiheiset akvarellit heräävät eloon. Akvarellimaalauksissa on tavoiteltu realismia ja elävyyttä pienin taiteellisin vapauksin.

Sisäpihalla pelastetaan maailmaa Ro5an k00d1a ratkomalla. Ro5an k00d1 on 7-12-vuotiaille suunnattu jännittävä animaatiotarina, jossa Rosa on supersankari, joka puolustaa maailmaa pahalta Griefmasterilta. Pelaajan tehtävä on auttaa Rosaa ja pysäyttää Griefmaster etsimällä koodeja sähköisestä ympäristöstä ja reaalimaailmasta. Ro5an k00d1 on Ylen suunnittelema monimediatuotanto, joka tukee perusopetuksen uuden opetussuunnitelman tavoitetta ohjelmoinnin opettamisesta.

Raikkaista syyskeleistä nautiskellaan pihalla luontopoluilla. Luontotietoutta testataan Kurjen polulle pystytetyllä visailupolulla, jonka pituus on 1,2 km. Meidän metsäpolulla opitaan Suomen metsistä, jokamiehenoikeuksista ja metsiin liittyneistä kansantaruista. Meidän metsäpolku on 3 km mittainen ja polun päässä on laavu.

Keskiviikkona 19.10. luontokeskuksella kuullaan ajankohtaista asiaa Suomen sienistä ja lajihavaintoja kartoittavasta valtakunnallisesta sieniatlas-hankkeesta. Kaikille avoin Sieniluento järjestetään klo 12.30 – 15. Luennoitsijoina toimivat Tea von Bonsdorff Luonnontieteellisen museon (LUOMUS) sienitiimistä sekä Mika Toivonen Turun kasvimuseosta. Tilaisuudessa tunnistetaan myös sieninäytteitä ja käydään lyhyellä sieniretkellä. Ennakkoilmoittautuminen luennolle osoitteeseen hame@metsa.fi.

Luontokeskuksen Café Erika on avoinna syyslomalla ke-su klo 10-16.

Tervetuloa viihtymään!

Lisätietoja:
Hämeen luontokeskus, puh. 0206 39 4630, hame@metsa.fi

Metsähallituksen luontopalvelut suojelee ja hoitaa alkuperäistä ja uhanalaista suomalaista luontoa sekä tuottaa luonnossa liikkujille retkeilypalveluja. Vastuullamme ovat maamme kansallispuistot, luonnonpuistot ja muut valtion suojelualueet, pohjoiset erämaa-alueet sekä Metsähallituksen eräasiat.

 

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs