Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Linnea Karlsson MLL:n uudeksi puheenjohtajaksi

Mannerheimin Lastensuojeluliitto

Linnea Karlsson MLL:n uudeksi puheenjohtajaksi

Tiedote.
Julkaistu: 15.06.2014 klo 14:06
Julkaisija: Mannerheimin Lastensuojeluliitto

Mannerheimin Lastensuojeluliitto valitsi lasten- ja nuorisopsykiatrian erikoislääkäri, dosentti Linnea Karlssonin liiton uudeksi puheenjohtajaksi. MLL:n liittokokous oli koolla 14.-15.6. Turussa. Liittokokous hyväksyi myös uuden, vuoteen 2024 ulottuvan strategian, joka painottaa vaikuttamista, vapaaehtoistoimintaa ja lasten ja nuorten kuulemista.

Linnea Karlsson on 44-vuotias lasten- ja nuorisopsykiatrian erikoislääkäri ja Turun yliopiston kehityspsykiatrian dosentti. Hän työskentelee TYKS:ssa lastenpsykiatrisella osastolla.

Karlsson on ollut mukana perustamassa laajaa FinnBrain -seurantatukimusta, jonka tavoitteena on selvittää stressin ja kasvuolosuhteiden vaikutuksia lapsen kehitykseen raskausajasta lähtien aikuisuuteen asti. Tutkimus pyrkii löytämään tekijöitä, joiden avulla voidaan kehittää lasten ja lapsiperheiden hyvinvointia tukevia palveluja ja hoitomuotoja.

­- Työssäni näen paljon asioita, joita suomalaisessa yhteiskunnassa pitäisi kehittää. Siksi koen, että on äärimmäisen arvokasta saada olla mukana vaikuttamassa lasten asioihin mahdollisimman ennaltaehkäisevästi ja tehokkaasti, puheenjohtajana 1.1.2015 aloittava Karlsson toteaa.

- Puheenjohtajana koen olevani palvelutehtävässä ja haluan antaa työssäni ja tutkimuksissani kertyneen tiedon liiton käyttöön niin, että voimme yhdessä luoda lasten hyvinvointia ja hyvän kasvun edellytyksiä. Arvostan vapaaehtoisten työtä ja olen mielelläni tukemassa sitä.

Linnea Karlsson asuu Turussa. Hänen perheeseensä kuuluu 9-vuotias poika, lääkäripuoliso ja puolison kaksi aikuista lasta.

Karlsson seuraa tehtävässä lastentautiopin emeritusprofessori Olli Simelliä, joka toimi MLL:n liittohallituksen puheenjohtajana kaksi kautta. Puheenjohtajavalinnasta äänestettiin ja Karlsson tuli valituksi 122 äänellä.

Suunta 2024 korostaa vaikuttamista

Liittokokous hyväksyi Suunta 2014 -strategian. Laaja-alaisen, maan kattavan työskentelyn tuloksena syntynyt strategia painottaa avoimuutta, kumppanuutta, vapaaehtoistyötä ja lasten oikeuksien edistämistä. Strategian mukaan MLL rakentaa yhdessä kumppaneidensa kanssa lapsiystävällistä yhteiskuntaa, jossa lapsia ja lapsuutta arvostetaan ja jossa kaikki kantavat vastuunsa lasten hyvinvoinnista.

Liittokokous valitsi myös liittovaltuuston. Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin hallintojohtaja, varatuomari Tarja Larmasuo Helsingistä ja varapuheenjohtajiksi kaupunkiarkkitehti Jarmo Heimo Paimiosta ja yhteysjohtaja, psykologian tohtori Anu Mustonen Jyväskylästä.

Liittokokous on MLL:n ylin päättävä elin, joka kokoontuu kolmen vuoden välein. Seuraava kokous pidetään 2017 Kuopiossa. Turun kokouksessa oli paikalla 270 osallistujaa eri puolilta Suomea.

 

Lisätietoja

  • pääsihteeri Mirjam Kalland,  p. 050 598 8133
  • liittohallituksen puheenjohtaja (1.1.2015 lähtien) Linnea Karlsson p. 040 744 5052 
  • viestintäjohtaja Liisa Partio p. 040 580 8984 

Liitetiedostot

Mannerheimin Lastensuojeluliitto on avoin, vaikuttava, valtakunnallinen kansalaisjärjestö, joka toimii lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyväksi. Edistämme lasten perusturvallisuutta, hyvinvointia ja tervettä kehitystä - jokaisen lapsen oikeutta hyvään ja onnelliseen lapsuuteen. Keskusjärjestön lisäksi MLL:oon kuuluu 10 piirijärjestöä ja 558 paikallisyhdistystä, joissa on yli 91 000 jäsentä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs