Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Lehdistökutsu Yritysfoorumi Mikkeli –tapahtumaan to 28.4.2016

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

Lehdistökutsu Yritysfoorumi Mikkeli –tapahtumaan to 28.4.2016

Kutsu.
Julkaistu: 26.04.2016 klo 08:00
Julkaisija: Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

Arvoisa median edustaja,

Yritysfoorumi Mikkeli kerää tänä torstaina noin kaksisataa yrittäjää ja elinkeinoelämän vaikuttajaa Konsertti- ja kongressitalo Mikaeliin keskustelemaan kasvun edellytyksistä. Seminaarin ja työpajojen tarkoituksena on tarjota alueen yrityksille eväitä kehittymiseen ja markkina-alueen laajentamiseen.

Kutsumme teidät tilaisuuteen kuulemaan yritysten kilpailukyvyn kehittämisestä. Seminaari alkaa kello 12 ja päättyy kello 14:30, jonka jälkeen päivä jatkuu työpajoilla kello 15-17. Mikäli haluatte haastatella Bruce Oreckia, on hän tavattavissa puheenvuoronsa jälkeen noin kello 12:50. Jos haluatte tavata muita puhujia, olkaa ystävällisesti yhteydessä allekirjoittaneeseen.

Seminaarin avaa Mikkelin kaupunginjohtaja Timo Halonen, jonka jälkeen Bruce Oreck ravistelee yleisöä esittämällä näkemyksiään yritysten kasvun ja kansainvälistymisen edellytyksistä puheenvuorollaan Going International: Reaching Outward Requires Reaching Inward. Oreck on yhdysvaltalainen diplomaatti, joka toimi Yhdysvaltain Suomen-suurlähettiläänä syksystä 2009 heinäkuuhun 2015. Kehonrakennusta harrastava Oreck jäi suurlähettiläsuransa jälkeen asumaan Suomeen ja puhuu liike-elämän kilpailukyvystä muun muassa Aalto-yliopiston luennoitsijana.

Markkinoinnin huippuasiantuntija Anne Korkiakoski esittää puheenvuorossaan 20 teesiä markkinointi-investoinneista ja kasvusta. Korkiakosken mukaan Suomen talouskasvun ja hyvinvoinnin lähtökohta on yritysten panostus markkinointiin. Suomalaisten tunnetusti korkeatasoinen osaaminen ja innovaatiot jäävät osin hyödyntämättä sen vuoksi, että markkinointiin ei satsata tarpeeksi. Yritysten toimintaa leimaa kasvuhaluttomuus ja itseluottamuksen puute, mikä on osasyynä siihen että markkinointiin ei investoida riittävästi. Markkinoinnin merkitys korostuu huonossa taloustilanteessa: matalasuhdanteen aikana rohkeasti markkinointiin panostavat yritykset voittavat markkinaosuuksia kilpailijoilta.

Lapin yliopiston henkilöstötuottavuuden tutkimusjohtaja Marko Kesti puhuu työelämän laadun vaikutuksesta kilpailukykyyn. Kestin mukaan Suomen kilpailukykyvaje saataisiin korjattua kahdessa vuodessa työelämän laatua parantamalla. Uuden mallin avulla on mahdollista mitata työelämän laatua niin, että se kytkeytyy myös yrityksen talouden johtamiseen. Kestin viesti yritysjohdolle on, että hyvällä johtamisella ja esimiestyöllä yritys voi menestyä myös Suomessa, jossa PK-yritysten tuloksentekokyky on tällä hetkellä huolestuttavan heikko.

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n toimitusjohtaja Kari Paukkeri vetää seminaarin keskeisimmät viestit yhteen paikallisen elinkeinoelämän näkökulmasta. Tämän jälkeen Jukurien myynti- ja markkinointijohtaja Joni Vesalainen johdattaa yleisön työpajatyöskentelyyn kertomalla paikallisen menestystarinan joukkueen noususta liigaan. Työpajojen teemoina ovat matkailu ja palvelut, työhyvinvointi ja tuottavuus, myyntialueen laajennus ja nuoret yrittäjät.

 

Lisätietoja ja haastattelutiedustelut:

Eevamari Lahtinen, viestintäsuunnittelija, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy, 044 794 2213, eevamari.lahtinen@mikseimikkeli.fi

 

www.yritysfoorumimikkeli.fi

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy luo työtä mikkeliläisille tukemalla yritysten kehitystä, kasvua ja vientiä. Miksei palvelee yrittäjiä liiketoimintasuunnitelman laatimisvaiheesta alkaen, kaikissa kehitysvaiheissa. Asiantuntijamme auttavat yrityksiä sijoittumaan, löytämään työvoimaa, kehittämään liiketoimintaa sekä luomaan kansallisia ja kansainvälisiä verkostoja. Lisää meistä www.mikseimikkeli.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs