Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Lasten ja nuorten puhelin maratonpäivystää lapsen oikeuksien päivänä

Mannerheimin Lastensuojeluliitto

Lasten ja nuorten puhelin maratonpäivystää lapsen oikeuksien päivänä

Tiedote.
Julkaistu: 17.11.2014 klo 15:08
Julkaisija: Mannerheimin Lastensuojeluliitto

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lasten ja nuorten puhelin sekä chat päivystävät lapsen oikeuksien päivänä torstaina 20.11. koko päivän ja illan. Maratonpäivystys on auki klo 12-21. Lapset ja nuoret voivat ottaa yhteyttä nimettömästi ja maksutta missä tahansa mieltä painavassa asiassa.

Lasten ja nuorten puhelimessa vastataan vuosittain noin 30 000 puheluun ja nettikirjeeseen. Soittoyrityksiä tulee moninkertainen määrä. Lapset ja nuoret tarvitsevat erilaisia, ikävaihettaan kunnioittavia kanavia, joissa voivat keskustella asioistaan luotettavan aikuisen kanssa.

Lasten ja nuorten puhelimeen ja nettiin tulee yhä enemmän yhteydenottoja, joissa lapsi tai nuori kertoo että aikuinen on tehnyt hänelle fyysistä tai seksuaalista väkivaltaa.

- Kaltoinkohtelulla on tuhoisia seurauksia psyykkiseen hyvinvointiin, sanoo auttavien puhelinten päällikkö Tatjana Pajamäki. Nuorten masennus- ja ahdistusoireet tai häiriökäyttäytyminen voivat johtua aikuisen tekemästä henkisestä tai fyysisestä väkivallasta. Kaltoinkohtelu jää piiloon varsinkin niillä nuorilla, jotka eivät oirehdi näkyvästi ulospäin.

Lasten ja nuorten puhelimeen soittaneet nuoret kertovat, että tilanteesta kertominen aikuisille on vaikeaa tai mahdotonta. Myös nuorille tarjotut tukipalvelut tuntuvat monista riittämättömiltä.

Oma tukipuhelin väkivaltaa kokeneille

Mannerheimin Lastensuojeluliitto on avannut fyysistä ja seksuaalista väkivaltaa kokeneille lapsille ja nuorille Tukipuhelimen, jossa soittaja voi yhdessä työntekijän kanssa pohtia sopivia tapoja kertoa tilanteestaan jollekin lähellä olevalle aikuiselle ja saada apua.

Kaltoin kohdellulle lapselle mietitään tilanteeseen sopivimmat tukitahot ja tarvittaessa työntekijä ottaa niihin yhteyttä soittajan puolesta. Puhelimessa kerrotaan miten eri palvelut toimivat, mitä ne voivat tehdä lapsen auttamiseksi ja mitä jatkossa tulee tapahtumaan. Tarvittaessa sovitaan useampia soittoaikoja, joilla varmistetaan, että lapsi saa tarvitsemansa tuen ja avun.

Tukipuhelimeen saa yhteyden soittamalla Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111)  kirjoittamalla Nuortennetin kirjepalveluun tai chattaamalla päivystäjän kanssa osoitteessa www.mll.fi/nuortennetti. Lapsi voi kertoa suoraan päivystäjälle tilanteestaan tai kertoa haluavansa jutella Tukipuhelimessa, jolloin hänelle varataan soittoaika sopivalle päivälle.

Lasten ja nuorten puhelin päivystää vuoden jokaisena päivänä. Päivystysajat ovat arkisin klo 14-20 ja viikonloppuisin klo 17-20. Juhlapyhinä päivystetään klo 14-17.

Lisätietoja:
Auttavien puhelin- ja nettipalvelujen päällikkö Tatjana Pajamäki, p. 050 562 4299, tatjana.pajamaki@mll.fi
Viestintäjohtaja Liisa Partio, p. 040 580 8984, liisa.partio@mll.fi

 

Mannerheimin Lastensuojeluliitto on avoin kansalaisjärjestö, joka edistää lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointia. 

MLL:n visio 2024: Suomi on lapsiystävällinen yhteiskunta, jossa lapsen etu asetetaan etusijalle ja jossa lapset ja nuoret voivat hyvin.

Tutustu MLL:n toimintaan www.mll.fi 
MLL Twitterissä @MLL_fi 
MLL Facebookissa www.facebook.com/mannerheiminlastensuojeluliitto

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs