Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Lappeenrannassa veteraanipäivän juhla Rakuunamäellä ja Korsuhartaus Joutsenossa

Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannassa veteraanipäivän juhla Rakuunamäellä ja Korsuhartaus Joutsenossa

Tiedote.
Julkaistu: 15.04.2016 klo 08:00
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannassa juhlistetaan kansallista veteraanipäivää keskiviikkona 27.4. keskussotilaskodissa Rakuunamäellä järjestettävässä veteraanipäivän juhlassa klo 12.30 sekä Korsuhartaudessa Joutsenon kirkossa klo 18. 

Veteraanipäivän tunnus on tänä vuonna ”Vastavirtaan nousee lohen suku”. Tunnus on oululaisen runoilijan Juhani Siljon runosta lainattu sitaatti.

Päiväjuhlan järjestää Lappeenrannan kaupunki ja Korsuhartauden Joutsenon kansalaisjuhlatoimikunta yhteistyössä Joutsenon seurakunnan kanssa. 

Rakuunamäen päiväjuhlassa juhlapuheen pitää Lappeenrannan teknillisen yliopiston vararehtori Jaana Sandström, ja kaupungin tervehdyssanat lausuu kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, kaupunkineuvos Heikki Järvenpää. Opiskelevan nuoren tervehdyksen veteraaneille tuo Kimpisen lukion opiskelija Eeva Alatalo. Musiikista vastaavat Kuoromiehet ja Rakuunasoittokunta. 

Joutsenon kirkossa illalla järjestettävässä veteraanipäivän Korsuhartaudessa esiintyy Korsuorkesteri. Tilaisuus on pääsymaksullinen. 

Kansallisen veteraanipäivän juhlallisuudet aloitetaan Lappeenrannassa kirkkotilaisuudella klo 10 Lappeen Marian kirkossa. Kirkkotilaisuuden jälkeen alkaa kunnianosoitus ja seppeleenlasku Talvi- ja jatkosodan sankarivainajien muistomerkillä Lappeenrannan sankarihautausmaalla. Seppelpartiot kukittavat Lotta-patsaan ja Veteraanipuiston muistomerkin. 

Joutsenossa kunnianosoitus ja seppeleenlasku Joutsenon sankarihautausmaan päämuistomerkillä on klo 16.45. 

Lappeen seurakunnan järjestämä sanajumalanpalvelus pidetään Ylämaan kirkossa kello 13, jonka jälkeen kunnianosoitus ja seppeleenlasku muistomerkillä Ylämaan sankarihautausmaalla. 

Nuijamaalla ei ole juhlallisuuksia veteraanipäivänä.

Liitteenä kansallisen veteraanipäivän 2016 tapahtumat Lappeenrannassa.

Lisätietoja:

Jorma Kallio
tapahtumatoiminnan koordinaattori
puh. 0400 155 597
jorma.kallio@lappeenranta.fi 

 

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs