Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Lappeenrannan toriselvityksestä tilaisuus torikauppiaille 10.5.2016

Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan toriselvityksestä tilaisuus torikauppiaille 10.5.2016

Tiedote.
Julkaistu: 03.05.2016 klo 09:30
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan kaupunginjohtajan koollekutsuma torityöryhmä on saanut valmiiksi selvityksen Lappeenrannan torien ja aukioiden kehittämisestä.

Lappeenrannan kaupungin tekninen toimi järjestää Lappeenrannan Toriyhdistys ry:n jäsenille sekä muille paikallisille torikauppiaille tilaisuuden, jossa kaupungininsinööri Pasi Leimi esittelee työryhmän raportin. Mukana tilaisuudessa ovat myös tilakeskuksen johtaja Katri Tolvanen sekä suunnittelupäällikkö Pekka Oksman. Tilaisuus pidetään tiistaina 10.5.2016 klo 17 alkaen Lappeenrannan kaupungintalon kokoustila Venlassa, 1. krs, Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta.

Työryhmän pääasiallinen tehtävä oli visioida tulevaisuudennäkymiä Lappeenrannan kauppatorin sekä kaupungintalon edustatorin osalta, mutta myös tarkastella Lappeenrannan toreja ja aukioita kokonaisuutena. Torien houkuttelevuutta, vetovoimatekijöitä, kustannustekijöitä ja muodostuvaa kaupunkitilaa pidettiin vaihtoehtojen tarkastelussa tärkeinä osa-alueina.

Torityöryhmässä oli edustajia Lappeenrannan kaupungilta, Lappeenrannan Toriyhdistyksestä sekä Kaupunkikeskusta Lakesista. Asiantuntijana kaupunkikuvan kehittymisessä kuultiin arkkitehti Mikko Heikkilää, joka on aiemmin tutkinut torikaupan luonnetta Suomessa.

Työryhmä esittää muun muassa, että Lappeenrannan kauppatoria kehitetään nykyisellä paikallaan. Toriyhdistyksen puheenjohtaja Juha-Matti Kupiaisen mukaan valtaosa torikauppiaista pitää kauppatorin nykyistä paikkaa hyvänä, mutta alueen vetovoimaa pitäisi vahvistaa.

Lisätietoja:

Pia Haakana, asukasyhteyshenkilö, Lappeenrannan kaupunki, puh. 040 5494 740

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs