Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Lappeenrannan purettava teatteri muuntuu taiteen näyttämöksi, 5000 m² tilaa taiteelle

Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan purettava teatteri muuntuu taiteen näyttämöksi, 5000 m² tilaa taiteelle

Tiedote.
Julkaistu: 21.01.2016 klo 08:18
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannassa avautuu 13. helmikuuta 5000m2-näyttelytapahtuma, jossa yli 100 kuvataiteilijaa rakentaa työnsä Lappeenrannan keskustassa sijaitsevaan entiseen kaupunginteatteriin. 5000m2 käyttää purettavaa teatteritaloa ainutlaatuisella tavalla valtaisana galleriana, jossa teosten rakennusaineeksi yhdistetään tarinoita tihkuvaa tilaa.  

Näyttelyidean kehittäjä, lappeenrantalainen kuvataiteilija Jouko Lempinen kuvailee näyttelytapahtumaa todelliseksi kotimaisen nykytaiteen ilotulitukseksi. 

Taidetapahtuman avoimeen hakuun tuli lähes 200 hakemusta. Mukana ovat muun muassa Annika Dahlsten, Jukka Hakanen, työryhmä Mikko Keinonen, Meeri Koutaniemi ja Mylène Mersault, Maria Teeri & Janne Nabb, Tarja Tuupanen sekä Michal Czinege

Näyttelyyn haluttiin valita teoksia, jotka käyttävät tilaa taiteen rakennusaineena tai keskustelevat tilan kanssa tavalla tai toisella. Valituissa 111 teoskokonaisuudessa on mukana esimerkiksi paikkasidonnaista maalaustaidetta, veistoksia, videotaidetta, koruinstallaatioita, perinteisiä maalauksia sekä graffiteja ja muraaleja. 

Taiteilijat ovat rakentaneet teoksiaan teatteritaloon jo viikkoja. Valmiina ovat muun muassa Hypnobatian (Jokke Saharisen ja Jukka Suhosen) 140m²:n kokoinen installaatio, Anne Lehtelän näyttämön kierreportaikkoon tekemä teippiteos, Marja-Riitta Siimalan ja Heidi Vasaran seinämaalaus, Tapio Haapalan kaksitilainen Rinnakkaisuus ja Jussi Valtakarin paikan päällä tehdyt puuveistokset. 

5000m2 lähti liikkeelle paikallisen kuvataiteilija Jouko Lempisen ideasta, kun hän luki vuonna 2014 lehdestä, että keskustan teatteritalo aiotaan purkaa. Lappeenrannan kaupunki toimii tapahtuman yhteistyökumppanina ja rahoittajana.

Kaupunki on palkannut kuvataiteilija Jouko Lempisen hoitamaan projektia ja antanut kiinteistön taiteilijoiden käyttöön. Kaupunki maksaa myös talon sähköt ja vedet. Näyttelytapahtuma odottaa vielä apurahapäätöksiä, joista toivotaan apua massiivisen taiteilijajoukon matka- ja majoituskuluihin. 

5 000m2-näyttelytapahtuma on avoinna 13.2.–27.3.2016 Lappeenrannan entisessä teatterissa (Valtakatu 56). 

5000m2-näyttelytapahtumaan osallistuvien taiteilijoiden luettelo on tämän tiedotteen liitteenä. Tällä viikolla (viikko 3) entisellä teatterilla ovat teoksiaan rakentamassa esimerkiksi Nabb+Teeri, Jukka Hakanen, Juha Okko, Suvi Saastamoinen, Osmo Inferno, Marko Saarelainen & Saija Salonen ja Tapio Sinisalo. 

Lisätietoja:
info.5000m2@gmail.com

Kuvataiteilija Jouko Lempinen puh. 040 637 2110
Kaakon taide, taidejohtaja Anna Vilkuna puh. 045 144 7755

Kuva:
Tapio Haapala, Rinnakkaisuus (2016). Kuva: Tapio Haapala

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs