Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Lanseringen av Kamux på den tyska marknaden förseglades med de första fordonsaffärerna

Kamux

Lanseringen av Kamux på den tyska marknaden förseglades med de första fordonsaffärerna

Pressmeddelande.
Publicerad: 10.12.2015 kl. 11:04
Utgivare: Kamux

Kamux har börjat handla med begagnade bilar på den tyska marknaden genom att öppna sin första bilhandel där.

- Den första bilaffären gjordes den 9. december, berättar koncernchefen Juha Kalliokoski.

- Den tyska marknaden påminner om den nordiska marknaden såtillvida, att byteshandeln har fördelats på flera mindre aktörer. Det fanns utrymme för ett genomtänkt konsumentkoncept av Kamux kaliber, fortsätter han.

Kamux historia började i Finland och för tre år sedan expanderade företaget till Sverige.

- Efter Sverige var Tyskland nästa naturliga steg för den internationella expansionen. Fordonsimporten från Tyskland har intresserat finländare redan ett bra tag och därför hade man redan kontakter i landet. Tysklands marknadsvolym är 12–13 gånger större än Finlands, så det var naturligtvis intressant, berättar Kalliokoski.

Fordonsaffärer konsumenter emellan är vanligare i Tyskland än i Finland. För försäljare av nya fordon är bytesfordon en sidoverksamhet. På marknaden finns även så kallade fordonshotell.

- Kamux är en professionell säljare av begagnade fordon som ger kunden tillförlitlighet, fortsätter Kalliokoski.

Kamux bilhandel är belägen i Elmshorn i närheten av Hamburg. Verksamhetslokalen har även tidigare varit en bilhandel och lämpar sig därför väl också för Kamux verksamhet. I det inledande skedet arbetar elva personer i Kamux bilhandel i Tyskland. Av erfarenhet har det visat sig att rekryteringen och att hitta rätt personer spelar en viktig roll i globalisering.

- Vi vill börja starkt redan från första början, eftersom erövringen av en ny marknad kräver resurser och insatser, berättar Kalliokoski.

 ---

Mer information: verkställande direktör Juha Kalliokoski, tfn +358 50 544 5538

Kort om Kamux

Kamux är en växande, internationellt inriktad fordonskedja specialiserad på handel med begagnade fordon. Den första Kamux-fordonshandeln inledde sin verksamhet 2003 i Tavastehus, Finland, och på drygt tio år har Kamux blivit Nordens ledande aktör inom handeln med begagnade fordon. I Finland har Kamux 32 verksamhetsställen, i Sverige åtta och det första verksamhetsstället i Tyskland öppnades i december 2015. Totalt har koncernen under hela sin historia sålt fler än 100 000 fordon. År 2014 uppgick Kamux-koncernens omsättning till 217 miljoner euro. Kamux sysselsätter 220 professionella inom fordonshandel.

www.kamux.se

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs