Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Lamminniemen Hyvinvointikeskukselle on myönnetty Yhteiskunnallinen yritys -merkki

Suomalaisen Työn Liitto

Lamminniemen Hyvinvointikeskukselle on myönnetty Yhteiskunnallinen yritys -merkki

Tiedote.
Julkaistu: 10.12.2014 klo 10:52
Julkaisija: Suomalaisen Työn Liitto

Somerolla toimivalle Lamminniemen Hyvinvointikeskus Oy:lle on myönnetty Yhteiskunnallinen yritys -merkin käyttöoikeus osoituksena liiketoiminnallisten ja yhteiskunnallisten tavoitteiden onnistuneesta yhdistämisestä.

Yhteiskunnallisia yrityksiä voi toimia millä tahansa toimialalla yritysmuodosta riippumatta. Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Yhteiskunnallinen yritys -merkki auttaa tunnistamaan nämä yritykset luotettavasti. Yhteiskunnallinen yritys -merkin voi saada yritys, joka on perustettu tuottamaan yhteiskunnallista hyvää ja joka käyttää suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen tai ympäristöongelman ratkaisemiseen. Tärkeää on myös liiketoiminnan yhteiskunnallisten vaikutusten osoittaminen ja toiminnan avoimuus: yritysten on määriteltävä yhteiskunnallinen tavoitteensa sekä voiton käyttötapansa yhtiöjärjestyksessään tai säännöissään.

Somerolla toimiva Lamminniemen Hyvinvointikeskus Oy tuottaa ja tarjoaa kuntoutusta sekä terveyttä ja toimintakykyä edistäviä asumis-, hyvinvointi- ja hoivapalveluja ensisijaisesti ikääntyvälle aikuisväestölle eteläisen Suomen alueella. Yrityksen omistaa 100 % Someron seudun kuntokotiyhdistys ry. Sotiin perustuvan hoidon ja kuntoutuksen loppuun saattaminen on yrityksen kunniatehtävä.

– Kaikki se hyvä, mitä saadaan aikaan, käytetään Lamminniemen palvelujen kehittämiseen ja yleishyödyllisiin tarkoituksiin. Yhtään euroa tuloksesta ei valu ulos toiminnasta. Yhteiskunnallisen yrityksen, kuten Lamminniemen, pitää olla liiketaloudellisesti kannattava ja rahoituksellisesti terve. Muuten emme pysty olemaan palvelu- ja kilpailukykyisiä, toteaa Lamminniemen Hyvinvointikeskuksen hallituksen puheenjohtaja kauppaneuvos Arto Arvonen.

– Yhteiskunnallinen yritystoiminta tarjoaa uudenlaisen näkökulman pohdittaessa suomalaisen hyvinvointivaltion tulevaisuutta. Ylätason rakenteisiin keskittymisen rinnalla moniin suomalaisen yhteiskunnan muutosten aiheuttamiin ongelmiin löytyy ratkaisuja ruohonjuuritason innovaatioista ja yrittäjähengestä, kehityspäällikkö Kimmo Nekkula Suomalaisen Työn Liitosta toteaa.

Lisätietoja

http://www.lamminniemi.fi

Arto Arvonen, hallituksen puheenjohtaja, Lamminniemen Hyvinvointikeskus Oy, 0500 783 244, arto@arvonen.name

Kimmo Nekkula, kehityspäällikkö, Suomalaisen Työn Liitto, 050 570 4893, kimmo.nekkula@avainlippu.fi

Liitetiedostot

Suomalaisen Työn Liitto on asiantuntijaorganisaatio, jonka tehtävänä on edistää suomalaisen työn arvostusta ja menestystä. Liitto hallinnoi suomalaisen työn puolesta toimivia merkkejä ja verkkopalveluita. www.avainlippu.fi

Yhteiskunnallinen yritys -merkin saaneet yritykset ratkovat liiketoiminnallaan yhteiskunnallisia tai ympäristöongelmia. Ne käyttävät suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen tavoitteensa edistämiseen. Lista kaikista Yhteiskunnallinen yritys -merkin käyttöoikeuden saaneista yrityksistä löytyy liiton kotisivuilta http://www.avainlippu.fi/liiton-merkit/yhteiskunnallinen-yritys/yhteiskunnalliset-yritykset

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs