Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » LähiTapiola käynnistää Suomessa täysin uudenlaisen älyhenkivakuutus-pilotin

LähiTapiola

LähiTapiola käynnistää Suomessa täysin uudenlaisen älyhenkivakuutus-pilotin

Tiedote.
Julkaistu: 27.05.2015 klo 08:45
Julkaisija: LähiTapiola

LähiTapiola käynnistää kesäkuussa Suomessa täysin uudenlaisen älyhenkivakuutus-pilotin. Sen tarkoituksena on selvittää, miten hyvinvointipalvelut voidaan liittää osaksi henkivakuutusta. Pilotissa asiakas saa käyttöönsä aktiivisuusrannekkeen sekä sähköisen terveystarkastuksen ja -valmennuksen.

Älyhenkivakuutus-pilotin tarkoituksena on saada suomalaiset voimaan paremmin. Kyseessä on kokeilu, jonka aikana testataan, miten ihmiset sitoutuvat edistämään hyvinvointiaan, ja millaiset edut heitä siihen kannustavat.

LähiTapiola Henkivakuutusyhtiön toimitusjohtajan Minna Kohmon mukaan LähiTapiolan tarkoituksena on muuttaa rooliaan, ja vaikuttaa suomalaisten hyvinvointiin.

Vastaavaa kehitystä tapahtuu jo maailmalla. Jo nyt useat vakuutusyhtiöt tarjoavat asiakkailleen ohjelmia, jotka kannustavat asiakkaita pitämään huolta omasta terveydestään.

”Suomalaisten terveydessä on tapahtunut dramaattisia muutoksia. Kärjistäen voisi sanoa, että aiemmin suomalaisia uhkasivat erilaiset tartuntataudit, nykyään taas elämäntavat. Pienetkin muutokset arjessa vaikuttavat valtavasti ihmisten terveyteen - ja juuri tähän haluamme asiakkaitamme kannustaa.”

Terveyden hoitaminen on halvempaa kuin sairauden hoito

Terveys ja hyvinvointi eivät ole pelkkää liiketoimintaa – niillä on suuri merkitys koko yhteiskunnan kannalta. Tosiasia on, että ennaltaehkäiseminen on halvempaa kuin sairauden hoitaminen.

”Vakuutusyhtiöiden perustehtävän, asiakkaiden riskien vakuuttamisen ja niihin liittyvien korvausten maksamisen lisäksi, haluamme olla kehittämässä hoitoketjun alkupäätä – ennakointia ja hyvinvoinnin luomista”, Kohmo kertoo muutoksesta.

”Pilotin tarkoituksena on testata uusia asioita ja kuunnella asiakkaitamme. Haluamme tietää, miten aktiivisuuden seuranta vaikuttaa ihmisten hyvinvointiin? Koska tämänkaltainen malli on Suomessa uusi, haluamme kuulla asiakkaidemme palautetta tarkasti. On myös aika kääntää keskustelua siihen, millaisia terveys- ja hyvinvointipalveluja ihmiset todella haluavat, ei vain palvelujen tuottamisen rakenteisiin”, Kohmo sanoo.

LähiTapiola kertoo uudesta avauksestaan keskiviikkona Helsingissä järjestettävässä, terveyspalvelujen tulevaisuutta pohtivassa Veroilla ja varoilla -seminaarissa.

Älyhenkivakuutus-pilotti tuodaan markkinoille kesäkuussa

LähiTapiolan älyhenkivakuutus-pilotti tuodaan markkinoille kesäkuussa pääkaupunkiseudulla ja Pohjois-Suomessa. Uusi älyhenkivakuutus-pilotti ei ole tarkoitettu vain himoliikkujille, vaan LähiTapiola haluaa tavoittaa myös ne suomalaiset, jotka tarvitsisivat eniten tukea terveytensä edistämiseksi.

LähiTapiolan teettämän tutkimuksen mukaan terveyden ylläpitäminen ja edistäminen kiinnostaa yhä useampaa suomalaista. Unensa laatua ja päiväaktiivisuuttaan on kiinnostunut mittaamaan joka kolmas suomalainen. Esimerkiksi unen laatu ja arkiliikunta ovat asioita, jotka vaikuttavat suoraan terveyteen. Näitä terveyden perustekijöitä voi jo nyt seurata, ja niihin voi vaikuttaa erilaisten valmennusten ja applikaatioiden avulla.

”Pilotissa ihmiset tekevät ensin sähköisen terveystarkastuksen. Sen kautta jokainen saa tietoa, miten elämäntavat vaikuttavat sairastumisriskiin ja elinikään. Jokainen saa käyttöönsä myös sähköisen terveysvalmennuksen, sekä liikkumista, nukkumista ja aktiivisuutta mittaavan aktiivisuusrannekkeen ja tähän liittyvän palvelun käyttöoikeuden.”

Sähköisen terveystarkastuksen ja - valmennuksen palvelun tuottaa Kustannus Oy Duodecim. Polar Loop -aktiivisuusrannekkeen ja siihen liittyvän Polar Flow -palvelun tuottaa Polar Electro Finland Oy.

LähiTapiolan teettämän tutkimuksen mukaan suomalaiset suhtautuvat terveystietojensa luovuttamiseen kaksijakoisesti. ”Tämän vuoksi haluamme lisää tietoa siitä, miten suomalaiset suhtautuvat asiaan. Keräämme pilotin aikana tietoa käyttöömme vain kokonaisdatana, eli keskitymme katsomaan, onko aktiivisuuden mittaamisesta tai terveysvalmennuksesta hyötyä pilottiin osallistuneille. Emme kerää ihmisten yksilöllisiä tietoja käyttöömme”, Kohmo sanoo.

Minna Kohmon mukaan pilotissa halutaan kiinnittää ihmisten huomio paitsi päivittäiseen hyvinvointiinsa, mutta myös oikeanlaiseen henkilöturvaan. ”Suomessa ihmiset vakuuttavat hyvin omaisuutensa, mutta eivät itseään. Hyvinvointipilotissa jokaisen asiakkaan henkivakuutusturva käydään läpi, ja hänelle valitaan sopiva vakuutus työkyvyttömyyden tai kuoleman varalle.”

Lisätiedot:

 

Minna Kohmo

Toimitusjohtaja

LähiTapiola Henkiyhtiö

050 556 6507

 

Ville Niiranen

Chief underwriter

LähiTapiola Henkiyhtiö

050 572 0927

 

LähiTapiola Henkiyhtiö on suomalainen asiakkaidensa omistama vakuutusyhtiö, joka tarjoaa säästö- ja riskihenkivakuutuksia sekä täydentäviä eläkevakuutuksia yksityishenkilöille ja yrityksille. Henkiyhtiö kuuluu keskinäiseen LähiTapiola-ryhmään, jolla on 1,6 miljoonaa asiakasta.

 

Polar
Vuonna 1977 perustettu Polar Electro kehitti ensimmäisen langattoman sykemittarin. Siitä lähtien Polar on ollut johtava sykemittareiden ja urheiluinstrumenttien valmistaja ihmisen fysiologian ja suorituskyvyn syvällisen ymmärryksen ansiosta. Läheinen yhteistyö urheiluinstituuttien ja alan muiden toimijoiden kanssa on tehnyt yrityksestä laajasti tunnetun edelläkävijän sykemittareiden sekä sykkeeseen perustuvien harjoitteluratkaisujen
parissa.

Polar Electro Oy:n pääkonttori sijaitsee Kempeleessä. Yritys toimii kansainvälisesti yli 80 maassa ja sen tuotteita myydään yli 35 000 myyntipisteessä maailmanlaajuisesti. Polar Electro Finland Oy, Polar Electro Oy:n tytäryhtiö, tarjoaa asiakkailleen myynnin, markkinoinnin, jakelun ja jälkimarkkinoinnin tukea Suomessa. Polar Electro Finland Oy:n pääkonttori sijaitsee Vantaalla. Palkitut Polar-harjoitustietokoneet ovat markkinoiden suosituimpia ympäri maailmaa. Nähdäksesi kuinka tuotteemme ja palvelumme voivat auttaa sinua saavuttamaan harjoitustavoitteesi ja kuinka voit tehdä omasta kuntoilustasi menestystarinan, lue lisää http://www.polar.com/fi

 

Kustannus Oy Duodecim on Suomen johtava lääketieteeseen erikoistunut kustantamo. Yhtiön omistaa ja sen toimintaa ohjaa Suomalainen Lääkäriseura Duodecimin. Yhtiö julkaisee lääkäreille ja muille terveydenhuollon ammattilaisille suunnattuja oppi- ja käsikirjoja sekä teoksia terveydestä kiinnostuneelle suurelle yleisölle. Lisäksi Kustannus Oy Duodecim kehittää ja tuottaa kansalaisten käyttöön terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä verkkopalveluita, kuten Terveyskirjasto, Työterveyskirjasto, Sähköinen terveystarkastus ja- valmennus, Työhyvinvointivalmennus sekä eOmahoito -palvelut.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs