Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Kuninkaantammen arkkitehtikilpailun voittajaksi värikäs suunnitelma

TA-Yhtiöt

Kuninkaantammen arkkitehtikilpailun voittajaksi värikäs suunnitelma

Tiedote.
Julkaistu: 01.04.2016 klo 10:10
Julkaisija: TA-Yhtiöt

TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy järjesti yhdessä Helsingin kaupungin kanssa arkkitehtuurikutsukilpailun Kuninkaantammen uudelle asuinalueelle sijoittuvan asuntokorttelin suunnittelusta. Voittajaksi valittiin arkkitehtitoimisto Brunow & Maunula Oy:n suunnitelma ”Ziggy”. Suunnitelma sai kiitosta etenkin julkisivujen jäsentelystä ja rytmikkäästi polveilevasta kattomuodosta sekä kuvataiteesta innoituksensa saaneesta värimaailmasta, jotka yhdessä hyvien asuntopohjien kanssa luovat mielenkiintoisen kokonaisuuden. Kutsukilpailuun osallistui neljä arkkitehtitoimistoa.

Kuninkaantammesta halutaan persoonallinen ja vetovoimainen, hyvin toimiva pikkukaupunkimainen asuinalue. Kilpailun tavoitteena olikin löytää Kuninkaantammen henkeen sopiva suunnitteluratkaisu, joka on arkkitehtonisesti ja kaupunkikuvallisesti korkeatasoinen ja ratkaisuna toteutuskelpoinen. Tavoitteena olivat lisäksi kohtuuhintaiset ja toimivat asumisratkaisut pien- ja lapsiperheiden tarpeet huomioiden, energiatehokkuus sekä pihan suunnittelussa hulevesien hallinta. Voittaneessa suunnitelmassa nämä tavoitteet toteutuivat.

Helsingin kaupunki on varannut tontin TA-Asumisoikeus Oy:lle asumisoikeusasuntojen suunnittelua varten. Koska tontti sijaitsee kaupunkikuvallisesti keskeisellä paikalla, edellytti kaupunki arkkitehtuurikutsukilpailun järjestämistä. Tontti tulee suunnitella ja toteuttaa kilpailun voittaneen kilpailuehdotuksen mukaisesti tai vähintäänkin siitä ilmenevää laatutasoa ja perusratkaisuja noudattaen. Tavoitteena on aloittaa rakentaminen kesällä 2017.

Kuninkaantammi rakentuu Luoteis-Helsinkiin Keskuspuiston ja Vantaanjoen tuntumaan, Hakuninmaan pientaloalueen pohjoispuolelle. Vanhan teollisuus- ja varastorakennusten alueen muodonmuutos 5 000 asukkaan kaupunginosaksi on jo alkanut. Alue rakennetaan ekologisesti kestäviä suunnitteluratkaisuja noudattaen ja hulevesien hallinnassa suositaan luonnonmukaisia viivytysmenetelmiä. Kuninkaantammen keskustasta tulee kerrostalovaltainen, ja keskustaa ympäröivät pientaloalueet puistoineen.

Lisätietoja: Mikael Lönnroth, projektipäällikkö, TA-Yhtiöt, p. 044 773 5590, mikael.lonnroth@ta.fi

Lisätietoja Kuninkaantammesta: Kimmo Kuisma, projektinjohtaja, Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia, aluerakentaminen, p. 050 465 7176, kimmo.kuisma@hel.fi

Liitetiedostot

 
TA-Yhtiöt on valtakunnallinen asuntojen omistaja ja rakennuttaja, jolla on omistuksessaan tällä hetkellä noin 15 000 asuntoa. TA-Yhtiöiden asunnot ovat pääosin vuokra- ja asumisoikeusasuntoja. Yhtiö on toteuttanut viime vuosina vuosittain noin 1000 – 1400 uutta asuntoa pääkaupunkiseudulle ja muihin Suomen kasvukeskuksiin. Espoon päätoimipisteen lisäksi TA-Yhtiöillä on toimipisteet Helsingissä, Vantaalla, Turussa, Lahdessa, Hämeenlinnassa, Tampereella, Jyväskylässä, Kuopiossa, Oulussa ja Kittilässä.

www.ta.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs