Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » KT:n Markku Jalonen: Suomen talous olisi tarvinnut yhteiskuntasopimusta

KT Kuntatyönantajat

KT:n Markku Jalonen: Suomen talous olisi tarvinnut yhteiskuntasopimusta

Tiedote.
Julkaistu: 02.12.2015 klo 11:09
Julkaisija: KT Kuntatyönantajat

KT:n työmarkkinajohtaja Markku Jalonen pitää erittäin valitettavana, että lukuisista yrityksistä huolimatta ei ollut enää edellytyksiä jatkaa neuvotteluja yhteiskuntasopimuksesta. Työmarkkinakeskusjärjestöt ovat loppuvuoden ajan yrittäneet aikaansaada yhteiskuntasopimusta, jottei hallituksen esitystä kustannuskilpailukykyä vahvistavista toimista tarvitsisi toteuttaa sellaisenaan.

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT on jo tässä vaiheessa kiirehtinyt ilmoittamaan, että se haluaa irrottautua mahdollisesta sopimuksesta. KT Kuntatyönantajat on myös edellyttänyt, ettei mikään keskeisistä ammattiliitoista voi jäädä ulos Suomen talouden tervehdyttämiseksi neuvoteltavasta yhteiskuntasopimuksesta. Kyse on varsin poikkeuksellisesta sopimuksesta, jolla puututaan etuihin ja sopimusrakenteisiin. On ehdottoman tärkeää, että siinä ovat kaikki mukana.

KT:n työmarkkinajohtaja Markku Jalonen pitää AKT:n toimintaa vastuuttomana ja lyhytnäköisenä. AKT viittaa kintaalla maan talouden ja työllisyyden kohentamiseen tähtääville talkoille.

Kuluvan vuoden talouskasvu on pakkasen puolella ja työttömyysluvut kasvat huolestuttavaa vauhtia. Jalonen ei näe, että kilpailukyvyn, työllisyyden ja julkisen talouden ongelmia kyetään ratkaisemaan pelkästään perinteisillä työmarkkinaratkaisuilla. Jalosen mukaan yhteiskuntasopimuksella olisi saatu aikaan tasapuolinen ratkaisu ja vakauttava näkymä tuleville vuosille.

Lisätietoja: työmarkkinajohtaja Markku Jalonen, puhelin 040 547 7710

KT Kuntatyönantajat on työmarkkinakeskusjärjestö, joka edustaa kuntia ja kuntayhtymiä työnantajina. KT neuvottelee ja sopii kunta-alan työ- ja virkaehtosopimukset. Se on keskeinen työelämän tuloksellisuuden ja laadun kehittäjä. Kunnissa ja kuntayhtymissä työskentelee 429 000 työntekijää ja viranhaltijaa. Kunta-alan palkkasumma henkilösivukuluineen on noin 21 miljardia euroa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs