Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » KT oli valmis tekemään vaihtoehtoisen esityksen

KT Kuntatyönantajat

KT oli valmis tekemään vaihtoehtoisen esityksen

Tiedote.
Julkaistu: 28.09.2015 klo 18:11
Julkaisija: KT Kuntatyönantajat

KT Kuntatyönantajien työmarkkinajohtaja Markku Jalonen on pettynyt, etteivät työmarkkinakeskusjärjestöt kyenneet tekemään yhteistä vaihtoehtoesitystä työvoimakustannusten vähentämisestä - Sipilän hallituksen pyyntöön työvoimakustannusten alentamisesta viidellä prosentilla ei löytynyt tälläkään kertaa yhteistä näkemystä. KT oli valmis hakemaan yhteistä ratkaisua ja viiden prosentin säästöä työvoimakustannuksiin.

Jalonen on kuitenkin tyytyväinen, että osapuolet ovat valmiita jatkamaan neuvotteluja.

KT:n esitys tavoittelee sellaista keinovalikoimaa, joka kohtelisi eri henkilöstöryhmiä mahdollisimman tasapuolisesti. KT:n mallilla vältyttäisiin mm. sunnuntaityö- ja ylityökorvausten leikkaamiselta.

Työmarkkinakeskusjärjestötasolla sovittaisiin loppiaisen ja helatorstain muuttamisesta tavallisiksi työpäiviksi.

Pääosa 5 %:n sopeutuksesta neuvoteltaisiin ja sovittaisiin toimiala- ja liittokohtaisesti. Lomaraha puolitettaisiin ja työaikaa pidennettäisiin. Työajan pidentämisen keinoina ovat vuosilomalakia pidempien vuosilomien lyhentäminen ja säännöllisen työajan pidentäminen. Muut keinot voisivat liittyä esimerkiksi palkallisten sairauslomapäivien vähentämiseen.

KT edellyttää esityksessään, että työnantajamaksujen alennus koskee myös kuntatyönantajia. Pelkästään yksityisen sektorin työnantajamaksujen alentaminen vääristäisi kilpailua sosiaali-, terveys- ja koulutuspalveluissa ja houkuttelee kuntia yksityistämään palveluita. Julkisen sektorin säästöjen käyttäminen yksityisen työnantajan sotu-maksujen alentamiseen vaatii edelleen lisäselvityksiä.

KT on valmis kustannuskilpailukykyä lisäävien toimien yhteydessä parantamaan työntekijöiden muutosturvaa ja tukemaan perhevapaakustannusten tasaamista hallituksen esittämällä tavalla.

Lisätietoja: työmarkkinajohtaja Markku Jalonen, puhelin 040 547 7710

KT Kuntatyönantajat on työmarkkinakeskusjärjestö, joka edustaa kuntia ja kuntayhtymiä työnantajina. KT neuvottelee ja sopii kunta-alan työ- ja virkaehtosopimukset. Se on keskeinen työelämän tuloksellisuuden ja laadun kehittäjä. Kunnissa ja kuntayhtymissä työskentelee 429 000 työntekijää ja viranhaltijaa. Kunta-alan palkkasumma henkilösivukuluineen on noin 21 miljardia euroa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs