Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Kansallispuistomatkailusta lisää terveyttä, hyvinvointia ja liiketoimintaa

Metsähallitus

Kansallispuistomatkailusta lisää terveyttä, hyvinvointia ja liiketoimintaa

Tiedote.
Julkaistu: 10.05.2016 klo 12:00
Julkaisija: Metsähallitus

–       Kutsu tiedotusvälineille mukaan testaamaan uusia palveluja

 Tiilikkajärven ja Etelä-Konneveden kansallispuistoihin on kehitetty kuusi uutta matkailupalvelua, jotka tukeutuvat kansallispuistoihin ja edistävät terveyttä ja hyvinvointia. Samalla näiden alueiden yritysverkostot ovat monipuolistuneet ja lujittuneet. Nyt on tullut aika testata kesän palveluita ennakkoon ja testauksiin ovat myös toimittajat tervetulleita.

Kansallispuistomatkalla hyvinvointiin -hankkeessa järjestettiin marras-maaliskuussa 2015–2016 yrityksille ”Ideasta kannattavaksi luontomatkailupalveluksi” -koulutus, joka koostui neljästä työpajasta. Työpajoissa käsiteltiin tuoteideointia, asiakaslupausta, palvelun rakentamista ja markkinointia. Lisäksi on tehty yrityskohtaista tuotekehittelyä Metsähallituksen ja Savonia-ammattikorkeakoulun asiantuntijoiden avulla.

”Yritysten tähänastinen palaute koulutuksesta ja tuotteistamisesta on ollut myönteistä.  Yrittäjät ovat kokeneet koulutukset hyödyllisinä ja kiitosta on saanut se, että mukana on ollut monipuolisesti eri alojen yrittäjiä. On syntynyt uusia kontakteja ja saatu vaihdettua tietoja siitä, mitä toinen tekee ja mihin itse kannattaa erikoistua”, sanoo projektipäällikkö Liisa Kajala Metsähallituksen luontopalveluista.

Tiilikkajärven kansallispuistoon on kehitetty kaksi uutta palvelua: hyvänolon viikonloppu Metsäkartanolla ja melontaretki Tiilikalla. Etelä-Konneveden kansallispuistoon syntyi neljä tuotetta: liikunnallinen viikonloppu, Kalasääsken vesillä -melontaretki, mukava ekoristeily ja risteily hinaajalla.

Hanke päättyy elokuun lopussa 2016. Hankkeen loppuseminaari järjestetään Kuopiossa 18.8.2016. Metsähallitus toimii hankkeen hallinnoijana ja päätoteuttajana. Hankkeen osatoteuttajana toimii Savonia-ammattikorkeakoulu.  Hanketta rahoittavat Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Euroopan Sosiaalirahastosta, Metsähallituksen luontopalvelut, Savonia-ammattikorkeakoulu, Nuoriso- ja luontomatkailukeskus Metsäkartano sekä Konneveden, Rautalammin ja Rautavaaran kunnat.

 Tiedotusvälineet ovat tervetulleita tuotetestauksiin seuraavasti:

  1. Tiilikkajärven kansallispuisto: Hyvänolon viikonloppu – Patikointia ja luontofitness-tunti Tiilikkajärven kansallispuistossa lauantaina 14.5. klo 10:30-14:30, lähtö Sammakkotammen parkkipaikalta (Valtimontie 1095, Rautavaara). Mahdollisuus haastatella kuntoilijoita, yrittäjiä ja ohjaajia. Luontofitness-tunnin jälkeen voi pulahtaa Rautavaaran erämaajärveen. Ilmoittautumiset torstaihin 12.5. mennessä.
  2. Etelä-Konneveden kansallispuisto: Hinaajaristeily tiistaina 14.6. klo 11-16:30, lähtö Häyrylänrannasta (Satamatie 60, Konnevesi). Risteilyllä mukana kansallispuistokummi, näyttelijä Matti Ristinen, joka on tottunut perheretkeilijä ja vaeltaja. Mahdollisuus haastatella myös palvelun toteuttavaa hinaajayrittäjää ja eräruokapalveluyrittäjää sekä testiryhmäläisiä. Risteilyllä virkistyy ja kokee Etelä-Konneveden kansallispuiston ainutlaatuista luontoa ja kulttuuria nostalgisella hinaajalla, kapteenin tarinoita kuunnellen.  Ilmoittautumiset 6.6. mennessä.

Molemmissa testauksissa on mukana projektipäällikkö Liisa Kajala Metsähallituksesta ja matkailun yliopettaja Hilkka Lassila Savonia-ammattikorkeakoulusta.

 

Lisätietoja ja ilmoittautumiset tuotetestauksiin:

Metsähallitus luontopalvelut, projektipäällikkö Liisa Kajala:

liisa.kajala(at)metsa.fi, puh. 0400 233 571

www.metsa.fi/kansallispuistomatkalla-hyvinvointiin

Metsähallituksen luontopalvelut  suojelee ja hoitaa alkuperäistä ja uhanalaista suomalaista luontoa sekä tuottaa luonnossa liikkujille retkeilypalveluja. Vastuullamme ovat maamme kansallispuistot, luonnonpuistot ja muut valtion suojelualueet, pohjoiset erämaa-alueet sekä Metsähallituksen eräasiat.


Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs