Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Jopo juhlii retroväreissä

Jopo juhlii retroväreissä

Tiedote.
Julkaistu: 04.03.2015 klo 10:00
Julkaisija: Helkama Velox

TIEDOTE                                                                                                                                     4.3.2015

Jopo täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Helkama lanseeraa jopo50 -mallin, jonka värivalikoimaan on palautettu alkuperäiset 1960-luvun värit: ulpukan keltainen, pihlajan punainen ja koivunvihreä.

 – Jopo50-malli kunnioittaa alkuperäistä 60-luvun jopoa ulkonäöltään, väreiltään ja komponenteiltaan, kertoo Helkama Veloxin toimitusjohtaja Jari Elamo.
                     Jopo50-malli kehitettiin ryhmätyönä: Jari Elamo piirsi pyörän ajatuksen, Marko Mehtonen suunnitteli rungon, Markku Vesterinen keksi uuden valmistustavan rungolle ja Markku Saarinen hankki pyörän uudet komponentit ja järjesti tuotannon.

Jopon ensimmäinen aalto
Kun jopo vuonna 1965 syntyi, polkupyöriä oli kolmea lajia: naisten pyöriä, miesten pyöriä ja nuorisopyöriä. Jopo oli unisex eli molempien sukupuolien käyttöön sopiva jo ennen kuin kukaan tiesi, mitä unisex on. Jopo oli täysin uudenlainen polkupyörä, jolla ajaminen oli nykyaikaista.
                     Jopon levyrunko lainattiin mopoilta ja kirkkaat värit kansainvälisten trendien huipulta. Mitään vastaavaa ei ollut Suomessa ennen nähty.
                     – Jopo kulki jo 60-luvulla toiseen suuntaan kuin valtavirta, joten se sopi myös protestoijan kulkuvälineeksi, kertoo Jari Elamo.
                     Jopo oli yhtä aikaa sekä yksilöllinen että yhteisöllinen, sekä arkinen käyttöesine että muotoilun huipputuote. Nimi jopo tulee sanoista Jokaisen Polkupyörä. Nimi löytyi vuonna 1964 mainoskampanjaan liittyneellä yleisökilpailulla, johon tuli 28 000 vastausta.
                     Joposta tuli niin suosittu, että Helkaman tehdas valmisti noin kahden vuoden ajan pelkästään jopoja. Jopoja tehtiin ensimmäisessä, 10 vuotta kestäneessä aallossa, kaikkiaan yli 250 000.
                      Helkama keskeytti jopon valmistuksen vuonna 1974, kun retkipyörät ja sittemmin maastopyörät ajoivat yleispyörän ohi.

Jopon uusi tuleminen

Vuosituhannen vaihtuessa Helkamalla ajateltiin, että aika olisi jälleen kypsä yksinkertaiselle ja kestävälle, mutta silti monipuoliselle pyörälle. Uusi jopo on ajogeometrialtaan samanlainen kuin alkuperäinen jopo, mutta siihen tehtiin muutamia käytettävyyttä parantavia muutoksia. Näkyvin muutos oli putkirunko.
                     – Sympaattinen jopo kohosi jälleen kaikkien suosikiksi, kun ekologiset arvot, lähituotanto, yksilöllisyys ja yhteisöllisyys nousivat uuteen arvoon. Jopo on rento, hauska, kivan näköinen ja aina katu-uskottava, toteaa Jari Elamo.
                     50 vuotta syntymänsä jälkeen jopo valmistetaan yhä Helkaman Hangon tehtaalla. Jopoa valmistettiin tosin polkupyöräteollisuuden piilaaksossa, Taiwanissa, vuosina 2007–2010, mutta tuotanto palautettiin Suomeen 2010. Tuolloin jopon myyntiluvut lähes kaksinkertaistuivat.
                     Tänä vuonna jopo juhlii retrohengessä. Juhlan kunniaksi julkaistaan huhtikuussa myös jopo lifestyle -lehti.
                     Jopo50 -mallin toimitukset ovat alkaneet ja ensimmäiset pyörät löytyvät Helkamaa myyvistä polkupyöräliikkeistä.

Kuva 1
Ryhmäkuvassa vasemmalta huoltoteknikko Markku Vesterinen, tuotekehitysinsinööri Marko Mehtonen, tuotantopäällikkö Markku Saarinen ja toimitusjohtaja Jari Elamo.

Kuva 2
Juhlavuoden retrohenkiset jopovärit.

Kuva 3
Takana vanha ja edessä uusi pihlajan punainen jopo.

 

JOPO50: 24", 1-v, runkokorkeus 45 cm, ajajan minimipituus 136 cm, jalkajarru, Shimano Nexus 1-v. Juhlavärit: ulpukan keltainen, pihlajan punainen ja koivunvihreä.
Suositushinta 450,-. Tehty Hangossa – Made in Finland

 

Lisätietoja:

Helkama Velox Oy, toimitusjohtaja Jari Elamo p. 040 767 2538, jari.elamo@helkamavelox.fi

 

Polkupyörien painokelpoiset kuvat ovat ladattavissa Helkama Veloxin kuvapankista osoitteesta
www.helkamavelox.fi
käyttäjätunnus: velox
salasana: jm2468

Mikäli haluat Helkama Veloxin polkupyöriä testeihin tai kuvauksiin, olethan yhteydessä Pirkko Soiniseen, OSG Viestintä p. 0207 806 839 tai pirkko.soininen@osg.fi

Liitetiedostot

Helkama Emotor on suomalainen perheyrityskonserni, jonka konserniliikevaihto vuonna 2014 oli 76,9 miljoonaa euroa ja henkilökunnan määrä  356. Konsernin yhtiöihin kuuluvat Helkama Velox Oy, Suomen Polkupyörätukku Oy, Helkama Bica Oy sekä tämän tytäryhtiö Helkama Bica (Shanghai) Co.,Ltd. Helkama Bica valmistaa laiva- ja teollisuuskaapeleita Kaarinan ja Hangon tehtaillaan. Sen liikevaihto on 39,2 miljoonaa euroa. Laivakaapeleita valmistavalle Helkama Bica Shanghaille liikevaihtoa kertyi 15,8 miljoonaa euroa. Polkupyöriä valmistavan, maahantuovan ja markkinoivan Helkama Veloxin tehdas sijaitsee Hangossa ja yrityksen liikevaihto on 13,6 miljoonaa euroa. Suomen Polkupyörätukku on 9,4 miljoonan euron liikevaihdollaan Suomen suurin polkupyörien vähittäismyyntiketju. Helkaman polkupyöräliiketoiminnan polkupyöräbrändejä ovat Helkama, -jopo-, Merida, Insera, Corratec ja KTM.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs