Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Joensuulaista osaamista mukana Rakentamisen Laatuteko 2016 -kilpailun finaalissa

Rakennusteollisuus RT

Joensuulaista osaamista mukana Rakentamisen Laatuteko 2016 -kilpailun finaalissa

Tiedote.
Julkaistu: 05.10.2016 klo 11:16
Julkaisija: Rakennusteollisuus RT

Joensuun Poliisi- ja oikeustalon työmaan työmaapäällikkö Matti Nurkka on yltänyt Rakentamisen Laatuteko 2016 -kilpailun finaaliin. Nurkka ponnisti kärkikahdeksikkoon 44 ehdokkaan joukosta.

Vuonna 1977 kirvesmiehenä uransa aloittaneella Nurkalla on yksinkertainen resepti laadukkaaseen lopputulokseen rakennustyömaalla.

– Laatu syntyy hyvästä suunnittelusta, riittävästä ajasta ja saumattomasta yhteistyöstä. Rakentajan pitää olla tilaajan kanssa samassa veneessä ja soutaa samaan suuntaan, SRV:llä työskentelevä Nurkka toteaa.

Laadukkaaseen lopputulokseen Joensuun Poliisi- ja oikeustalon työmaalla päästään myös perusteellisella perehdytyksellä.

– Ennen kuin määrätty työvaihe alkaa, jokaikinen siihen osallistuva ihminen kulkee perehdytyksen kautta. Sen jälkeen jokainen työntekijä varmasti tietää, miten tällä työmaalla ollaan, Nurkka summaa.

Lemiltä, Lappeenrannan kupeesta kotoisin olevan Nurkan vahvuus sekä kilpailussa että työmaalla on monipuolinen kokemus niin käytännön työstä kirvesmiehenä kuin työnjohtotehtävistäkin. Nurkka harmittelee sitä, että nykyään työnjohtajiksi opiskelevilta ei vaadita opintojen pohjaksi työkokemusta. Valinnassaan tuomaristo painotti erityisesti Nurkan johtamisfilosofiaa, johon kuuluu jatkuva ajatusten vaihto oikeista työmenetelmistä työntekijöiden kanssa ja se onnistuu vain, kun on omaa kokemusta eri työvaiheista.

– Nurkan tapa johtaa työmaata on hyvä esimerkki suunnitelmallisesta toiminnasta ja se näkyy erinomaisesti työmaan tekemisessä ja syntyvässä laadussa, toteaa kilpailun tuomaristossa mukana oleva Jukka Pekkanen, Rakennusteollisuus RT:llä rakentamisen kehittämisestä vastaava johtaja.

Tuomariston mukaan myös muita Laatuteko-kilpailun finaaliin yltäneitä yhdistää monipuolinen osaaminen ja kokemus omilta erikoisaloiltaan. Finalisteja valitessaan tuomaristo korosti erityisesti myös periksiantamatonta asennetta laadun tekemistä kohtaan.

Laatuteko-kilpailu on suunnattu rakennusalan työntekijöille, työryhmille ja työnjohtajille. Asiantuntijaraadin nimeämästä finalistikahdeksikosta voittajan valitsee maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen. Voittaja julkistetaan 13.10. FinnBuild-messujen yhteydessä.

 

Lisätietoja:


Rakennusteollisuus RT ry on rakennusalan yritysten elinkeinopoliittisten ja työmarkkina-asioiden edunvalvoja. RT-liittoyhteisöön kuuluu kaikkiaan viisi toimialaa: Talonrakennusteollisuus, Rakennustuoteteollisuus, Infra, Pinta ja LVI-tekninen urakointi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs