Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Jenna Caloander ja Kaisa Ylä-Tuuhonen toistamiseen agilityn suomenmestareiksi

Suomen Agilityliitto ry

Jenna Caloander ja Kaisa Ylä-Tuuhonen toistamiseen agilityn suomenmestareiksi

Tiedote.
Julkaistu: 20.06.2016 klo 10:02
Julkaisija: Suomen Agilityliitto ry

Agilityn suomenmestaruudet ratkottiin viikonloppuna Nastolassa. SM-kilpailujen ja lajin suosion kasvusta kertovat vuosittain kasvavat osallistujamäärät. Lauantain joukkuekilpailuun oli ilmoittautunut ennätykselliset 251 joukkuetta, ja sunnuntain yksilökilpailuunkin lähes sata joukkuetta enemmän kuin viime vuonna, huimat 829 koirakkoa. Kilpailun järjesti Villähteen Agility-Urheilijat ry yhteistyössä Suomen Agilityliiton kanssa.

 

Agilityssa kilpaillaan kolmessa eri säkäluokassa, joista jokaisessa jaettiin omat suomenmestaruudet.

Maksikokoisten koirien joukkuekilpailussa suomenmestaruuteen juoksivat Turun Seudun Agilityurheilijoiden (TSAU) Petri Mannonen ja bordercollie Fleet, Santtu Stenberg ja bordercollie Rai Rai, Marianne Asikainen ja bordercollie Pixie sekä Taija Salokannel ja bordercollie Iisi. Voittajajoukkueen tulokseksi tuli -30,21. Hopealle sijoittuneilta Hakunilan Seudun Koiraharrastajilta (HSKH) ei mestaruus ollut kaukana, sillä joukkueen tulokseksi kirjattiin -29,83. Timantinkovan vastuksen antoivat myös pronssille sijoittuneet Järvenpään Agilityurheilijat (JAU), jotka tykittivät tuloksekseen -28,48.

 

Medijoukkueiden suomenmestareiksi kruunattiin Helsingin Agility Urheilijat ry (HAU). Voittajajoukkueeseen kuuluvat Sami Oksa ja kooikerhondje Lex, Elisa Nuutinen ja espanjanvesikoira Kiki sekä Ville Liukka ja espanjanvesikoirat Oodi ja Ronja. Helsinkiläiset veivät voiton ylivoimaisesti tuloksella -27,38, mutta kilpailu himmeämmistä mitaleista oli äärimmäisen tiukka. Hopeamitaleille sijoittui lopulta Tuuloksen Koirakerho ry ja pronssia nappasi Järvenpään Agilityurheilijat ry.

 

Minikokoisissa koirissa joukkuekisan voiton vei helsinkiläinen Border Agility Team ry (BAT). Kokenut joukkue oli selvässä johdossa jo kolmen koirakon huikean nopeiden nollien jälkeen, mutta ankkuripari viimeisteli helsinkiläisille komean tuloksen -29,45. Joukkuekultaa voittaneessa joukkueessa mestaruutta juhlivat Petri Heinonen ja shetlanninlammaskoira Blitz, Marielle Wikman-Karstunen ja borderterrieri Jimi, Maarit Niemelä ja borderterrieri Didi sekä Pasi Vesenterä ja borderterrieri Jörö. Joukkueen fiiliksistä huokui itsevarmuus omaan ja joukkuekavereiden tekemiseen, eikä suotta. Hopeaa nappasi Agility-Team Turku ry ja pronssimitaleille tiensä taistelivat upeasti Suomen Villakoirakerho ry:n minikoirakot.

 

Yksilökilpailussa maksikoirakoista suomenmestaruuteen tiensä selvittivät Kim Kurkinen ja belgianpaimenkoira malinois Hilu (Riihimäen Agility ry). SM-hopeaa ottivat Raisa Vähätalo ja bordercollie Repo (Järvenpään Agilityurheilijat ry) Tuulia Liuhdon ja bordercollie Pirtun (Littoisten Agility Warriors ry) sijoittuessa kolmanneksi.

 

Medien SM-mitaleista kaksi matkasi Tampereelle, kun mestaruuden veivät Kaisa Ylä-Tuuhonen ja kromfohrländer Hikka (Tampereen Seudun Koirakerho ry) ja pronssille sijoittuivat Outi Harju ja kooikerhondje Olli (Tampereen Seudun Koirakerho ry). Hopealle luokassa sijoittuivat Outi Korhonen ja shetlanninlammaskoira Halo (Hukka-Putki ry).

                                                                                      

Minikoirakoista suomenmestareiksi selviytyivät Jenna Caloander ja shetlanninlammaskoira Neon (Helsingin Agility-Urheilijat ry). Hopealle sijoittuivat Ullamari Kokko ja parsonrussellinterrieri Ryyni (Kouvolan Seudun Seurakoirakerho ry) ja pronssia saivat Jenna Ojanen ja shetlanninlammaskoira Tiku (Veikkolan Koirakerho ry).

 

Seuraava arvokisakoitos koittaa jo kahden viikon kuluttua, kun Suomen huippukoirakot kilpailevat paikoista maajoukkueessa Liedossa 2.-3.7.2016.

Liitteet:

Valokuvat median käyttöön: http://koirakuvat.kuvat.fi/kuvat/press/agilityliitto/

 

Lisätiedot:

Sirpa Sippola, Suomen Agilityliiton toiminnanjohtaja, puh. 045 1226300, sirpa.sippola@agilityliitto.fi

 

Suomen Agilityliitto SAGI on suomalaisten agilityä harrastavien yhdistysten muodostama liitto. Liiton pääasiallisena tarkoituksena on edistää ja kehittää agilityurheilua, -liikuntaa ja -harrastetoimintaa tavoitteenaan ihmisten fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen kehittäminen. Liiton perustana ovat liikunnan eettiset arvot ja urheilun reilun pelin periaatteet sekä tasa-arvon edistäminen. Toiminnan perustana on koirien fyysinen ja psyykkinen terveys, niiden yhteiskuntakelpoisuuden lisääminen ja hyvä kohtelu.

SAGI on Suomen Kennelliitto – Finska Kennelklubben ry:n jäsen ja Valtakunnallinen liikunta- ja urheiluorganisaatio Valo ry:n kumppanuusjäsen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs