Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Insinööripula uhkaa Suomea

Centria-ammattikorkeakoulu

Insinööripula uhkaa Suomea

Tiedote.
Julkaistu: 19.03.2016 klo 09:00
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Tekniikan koulutusta tarjoavat ammattikorkeakoulut ovat tehneet pitkäjänteistä yhteistyötä insinöörikoulutuksen opetussisältöjen kehittämisessä keskenään sekä yhdessä työelämän kanssa. Keskeinen yhteistyön muoto on myös alan tunnettuuden edistäminen erilaisilla nuorille suunnatuilla infomateriaaleilla ja kampanjoilla. Tänä vuonna on haluttu tavoitella myös suurta yleisöä ja tuoda esiin insinöörien merkitys Suomen hyvinvoinnille, erityisesti vientiteollisuuden nostamisessa.

Tekniikan ala on suhdannevaihteluista huolimatta tulevaisuudessakin vahvasti työllistävä muun muassa eläköitymisten ja uusien teknologioiden myötä. Opetus- ja kulttuuriministeriö ehdottaa tekniikan ja liikenteen alan AMK-aloituspaikkojen lisäämistä, kun vastaavasti joidenkin muiden alojen koulutuspaikkoja tullaan vähentämään.

Insinöörin tutkinto tarjoaa laajan ammattikirjon, jossa tehdään työtä ihmisten kanssa ja heidän hyväkseen. Tutkinto antaa hyvän pohjan koko työuran ajalle uudistaa osaamistaan esimerkiksi kehittyviin teknologioihin, kansainvälisyyteen, tekniseen myyntiin ja markkinointiin.

Suomen ammattikorkeakoulujen yhteisen Vetovoimaa insinöörikoulutukselle -projektin järjestämä päätapahtuma pidetään Helsingissä mediatilaisuuden muodossa maanantaina 21.3.2016. Centria-ammattikorkeakoulun viestintäpäällikkö Paula Erkkilä on ollut aktiivisesti mukana ryhmässä.

- Insinöörin ammatti on mielenkiintoinen, ja palkka on tilastojen valossa kilpailukykyinen. Insinöörikunnan keskipalkka on 4175 euroa kuussa, kun suomalaisten keskipalkka on 3308 euroa, Erkkilä kertoo. – Alan heikon vetovoiman lisäksi olemme erityisen huolestuneita siitä, että opintojen pariin hakeutuvista on tällä hetkellä naisia vain 15 prosenttia. Kasvupotentiaalia siis on, kannustaa Erkkilä.

Centria-ammattikorkeakoulussa insinööritutkinnon voi suorittaa Kokkolassa ja Ylivieskassa. Kokkolassa voi opiskella kemiantekniikkaa sekä tieto- ja viestintätekniikkaa ja Ylivieskassa sähkö- ja automaatiotekniikkaa ja tuotantotaloutta. Paikkoja on kevään yhteishaussa yhteensä 130. Insinööriliiton selvitysten mukaan suurinta työvoimapulaa odotetaan lähitulevaisuudessa erityisesti kone-, sähkö- ja rakennustekniikan aloille.

Insinööripula uhkaa Suomea -mediatapahtuma pidetään maanantaina 21.3.2016 klo 11.30-13.30 Helsingin Rautatientorin Jääpuistossa. Tilaisuuden avauspuheenvuoron pitää opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen. Puheenvuoron pitävät myös Minna Blomqvist Wärtsilä-konsernista sekä Vaasan ammattikorkeakoulun rehtori Tauno Kekäle. Paikalla on lisäksi ammattikorkeakoulujen, liittojen ja yritysten edustajia sekä insinööriopiskelijoita.


Lisätiedot:
viestintäpäällikkö Paula Erkkilä, paula.erkkila@centria.fi, 044 725 0o86

Centria-ammattikorkeakoulun Oy:n osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria-ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuurin aloille.
 
Keskeiset tunnusluvut 2014
 
Koulutusohjelmia                                   22
Opiskelijoita                                          2901
Tutkintoja                                             612
Henkilöstömäärä                                   253 (-14)
Kokonaistuotot                                      26,2 M€ (-14)

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs