Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Ilmatieteen laitoksen yt-neuvottelut ovat päättyneet

Ilmatieteen laitos

Ilmatieteen laitoksen yt-neuvottelut ovat päättyneet

Tiedote.
Julkaistu: 09.06.2015 klo 10:00
Julkaisija: Ilmatieteen laitos

Neuvottelujen seurauksena 25 henkilön palvelussuhde päättyy irtisanomiseen. Irtisanomisten lisäksi säästöjä syntyy eläköitymisistä sekä toimintojen tehostamisesta.

Ilmatieteen laitos keskittää lentosääpalvelut Helsingin, Kuopion ja Rovaniemen toimipisteisiin. Muutoksen seurauksena Ilmatieteen laitoksen Tampere-Pirkkalan toimipisteen lentosääpalvelut lopetetaan vuoden 2015 loppuun mennessä, mutta havaintotoiminta jatkuu Tampere-Pirkkalan lentoasemalla. Samalla Helsingissä tehtäviin sääpalveluihin tehdään rakenteellisia muutoksia.

Lisäksi Ilmatieteen laitoksen Helsingin toimipisteessä sekä alueellisissa toimipisteissä vähennetään manuaalista mittaus- ja havaintotoimintaa sekä tuki- ja tutkimustehtävissä olevan henkilöstön määrää.

Näiden muutosten seurauksena 25 henkilön palvelussuhde päättyy irtisanomiseen. Lisäksi vuosien 2015 – 2016 aikana tapahtuvien eläköitymisten kautta saavutetaan noin 1,75 miljoonan euron säästöt. Myös vuokramenot pienenevät aluetoimipisteiden osalta.  Näiden kaikkien toimenpiteiden avulla saavutetaan säästötavoite.

– Ilmatieteen laitos on kansainvälisesti yksi menestyksekkäimmistä omalla toimialallaan. Menestyksen taustalla on vahva asiantuntemus, korkeatasoinen tutkimus sekä tehokkaasti tuotetut ja asiakkaiden tarpeita vastaavat palvelut.  On erittäin valitettavaa, että joudumme irtisanomaan henkilöstöämme saavuttaaksemme mittavan säästötavoitteen, pääjohtaja Petteri Taalas sanoo. – Tehtyjen ratkaisujen perusteena ovat toimintaympäristömme muutokset, sekä automaation ja digitalisaation tarjoamat mahdollisuudet toiminnan tehostamiseksi. Päämääränämme on varmistaa, että pystymme vastaamaan asiakkaidemme tarpeisiin tulevaisuudessa sekä lisäämään tuottavuutta ja toimimaan yhä kustannustehokkaammin.

Maaliskuussa alkaneiden yhteistoimintaneuvotteluiden tavoitteena oli löytää keinoja 4,6 miljoonan euron säästötavoitteen löytämiseksi.  Neuvottelujen alussa arvioitiin, että henkilöstön vähennystarve on enintään 85 henkilöä vuoteen 2016 mennessä.  Säästötarve johtuu Ilmatieteen laitoksen toimintaan tehdyistä rahoitusleikkauksista kuten valtion yleisestä taloustilanteesta johtuvista budjettirahoituksen leikkauksista sekä tutkimuslaitoksiin kohdistuneesta tutkimusrahoitusuudistuksesta.

Lisätiedot:

Petteri Taalas, puh. 029 539 2200

Marko Viljanen, puh. 029 539 2300

 

Ilmatieteen laitoksen meteorologit Twitterissä: http://twitter.com/meteorologit
Ilmatieteen laitoksen tiedeuutisointia Twitterissä: http://twitter.com/IlmaTiede

Toimittajapalvelua myös Ilmatieteen laitoksen viestinnästä, puh. 029 539 2231

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs