Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Fingrid Oyj:lle Yhteiskunnallinen yritys -merkki

Suomalaisen Työn Liitto

Fingrid Oyj:lle Yhteiskunnallinen yritys -merkki

Tiedote.
Julkaistu: 14.12.2015 klo 09:00
Julkaisija: Suomalaisen Työn Liitto

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Fingrid Oyj:lle Yhteiskunnallinen yritys -merkin. Se on osoitus Fingridin yhteiskunnallisesti vaikuttavan tehtävän vastuullisesta hoitamisesta. Fingrid on suomalainen julkinen osakeyhtiö, joka turvaa koko yhteiskuntamme toimintaa huolehtimalla varmasta sähkön siirrosta Suomen kantaverkossa.

Yhteiskunnallinen yritys -merkki voidaan myöntää yrityksille, joiden ensisijainen tavoite on ratkaista yhteiskunnallisia haasteita ja ne käyttävät myös vähintään puolet voitostaan tähän. Tärkeää on myös toiminnan avoimuus – näillä yrityksillä on arvot kohdallaan ja ne pyrkivät toiminnallaan monipuolisesti ja vastuullisesti edistämään yhteiskunnalle tärkeitä asioita. Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Yhteiskunnallinen yritys -merkki auttaa tunnistamaan nämä yritykset luotettavasti.

– Fingridillä on Suomen kantaverkkoyhtiönä merkittävä rooli koko yhteiskunnassa. Meille on luontevaa, että huolehdimme taloudellisen tuloksen rinnalla myös työyhteisön hyvinvoinnista ja ympäristövaikutuksista sekä noudatamme hyvää hallintotapaa. Vastuullisuus on mukana arvoissamme ja on osa liiketoimintaosaamistamme, Fingridin talous- ja rahoitusjohtaja Jan Montell summaa.

– Oman työn merkityksellisyydestä ja yhteiskunnallisesta vaikuttavuudesta voi fingridiläisenä iloita. Vastuullisuus rakentuu meistä jokaisesta ja se mitataan käytännön teoissamme, yritysvastuuta Fingridissä koordinoiva kehityspäällikkö Satu Vuorikoski toteaa.

Fingrid huolehtii siitä, että Suomi saa sähköä kaikissa olosuhteissa. Yhtiöllä on tärkeä rooli myös sähkön huoltovarmuuden turvaamisessa, mikä on yhteiskunnan kannalta olennainen toiminto. Valtio omistaa enemmistön Fingridistä eli voitot palautuvat yhteiskunnan käyttöön. Fingrid on sisällyttänyt vastuullisuuskysymykset erityisen hyvin liiketoimintaansa ja tilaajaorganisaationa yhtiö voi edelleen tukea sopimuskumppaneitaan omassa yritysvastuutyössään. Vastuullinen toiminta on tärkeää pohdittaessa suomalaisen yhteiskunnan toimivuutta nyt ja tulevaisuudessa. Yhteiskunnallinen yritys tekee hyvää ja jakaa hyvää. On hienoa saada Fingrid Yhteiskunnallinen yritys -merkin käyttäjäksi sanoo Brand Manager Niina Ollikka Suomalaisen Työn Liitosta.

Lisätietoja

Satu Vuorikoski, kehityspäällikkö, Fingrid Oyj, p. 040 737 2321, satu.vuorikoski@fingrid.fi
Niina Ollikka, Brand Manager, Suomalaisen Työn Liitto, p. 040 674 8773, niina.ollikka@avainlippu.fi

Fingrid Oyj – on suomalainen julkinen osakeyhtiö, joka vastaa sähkön siirrosta Suomen kantaverkossa. Kantaverkko on sähkönsiirron runkoverkko, johon ovat liittyneet suuret voimalaitokset ja tehtaat sekä alueelliset jakeluverkot. Fingridin asiakkaita ovat verkkoyhtiöt, sähkön tuottajat, sähkön käyttäjät ja sähkömarkkinatoimijat. Suomen sähköjärjestelmä on osa yhteispohjoismaista sähköjärjestelmää, joka on kytketty Keski-Euroopan järjestelmään tasasähköyhteyksin. Lisäksi Suomesta on tasasähköyhteydet Venäjälle ja Viroon.

Fingridin liikevaihto on 567 miljoonaa euroa. Henkilöstön määrä on noin 310. Fingridin pääkonttori sijaitsee Helsingissä, ja yhtiöllä on toimipaikat myös Hämeenlinnassa, Oulussa, Petäjävedellä, Rovaniemellä ja Varkaudessa.
www.fingrid.fi

Suomalaisen Työn Liitto on asiantuntijaorganisaatio, jonka tehtävänä on edistää suomalaisen työn arvostusta ja menestystä. Liitto hallinnoi suomalaisen työn puolesta toimivia alkuperämerkkejä. Yhteiskunnallinen yritys -merkin saaneet yritykset ratkovat liiketoiminnallaan yhteiskunnallisia tai ympäristöongelmia. Ne käyttävät suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen tavoitteensa edistämiseen. http://www.suomalainentyo.fi/yhteiskunnallinen-yritys

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs