Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Caruna parantaa kuntalaisten sähkönjakelun toimitusvarmuutta Vihdissä

Caruna

Caruna parantaa kuntalaisten sähkönjakelun toimitusvarmuutta Vihdissä

Tiedote.
Julkaistu: 05.08.2015 klo 09:13
Julkaisija: Caruna

Sähkönsiirtoyhtiö Caruna maakaapeloi 62 kilometriä keskijännitteistä sähköverkkoa Vihdissä. Hanke parantaa merkittävästi kuntalaisten sähkönjakelun toimitusvarmuutta, kun sähköverkkoa siirretään maan alle suojaan sään vaihteluiden aiheuttamilta sähkökatkoilta. Parannushanke on paikallisesti merkittävä, sillä se työllistää suoraan noin 40 henkilöä ja sen arvo on noin 4,1 miljoonaa euroa.

Maakaapelointihanke Vihdissä kestää elokuusta 2015 huhtikuuhun 2016. Kaivutyöt alkavat elokuussa Vihdin kirkonkylän ja Jokikunnan välillä sekä kirkonkylältä kohti Irjalaa. Kaapelia asennetaan myös kirkonkylältä pohjoiseen Olkkalan läpi Moksiin asti. Näiden lisäksi kaapeloidaan tien 25 varressa Sippoon läpi kohti pohjoista. Teiden varsilla kulkee urakoitsijan kaivinkoneita ja muuta ajoneuvokalustoa upottamassa kaapelia ojaan, mikä voi paikoin aiheuttaa tilapäisiä liikennejärjestelyjä työmaiden lähistöllä.

Kaapeloinnilla parannetaan alueen sähkönsaantia

”Viemme Vihdissä maan alle noin 62 kilometriä keskijännitekaapelia, puramme vanhaa ilmajohtoverkkoa noin 90 kilometriä sekä rakennamme 54 ympäristöystävällistä puistomuuntamoa. Lisäksi lisäämme sähköverkkoon automaatiota, jotta vianpaikannus nopeutuu ja sähköt saadaan palautettua nopeammin vikatilanteessa. Näillä kaikilla toimenpiteillä parannamme huomattavasti asiakkaidemme sähkön toimitusvarmuutta kunnassa", hankepäällikkö Olli Kujanperä Carunasta kertoo.

Hankkeen myötä noin 1 800 Carunan asiakasta siirtyy säävarman verkon piiriin. Projekti on osa Carunan laajamittaisia investointeja yhtiön sähköverkkoon kaikilla verkkoalueillamme Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa, Koillismaalla sekä Satakunnassa.

”Investoinneilla asiakkaamme ja yhteiskunta saavat entistä vahvemman ja luotettavamman sähköverkon. Lähivuosina tulemme panostamaan myös pienjänniteverkon laajamittaiseen kaapeloimiseen”, Kujanperä kertoo.

Carunan Vihdin työkohteiden urakoitsijakumppanina on Empower PN Oy.

Caruna
Viestintä

 

Lisätietoja:
Olli Kujanperä, hankepäällikkö, Caruna, puh. 040 137 9845

 

Kuvia kaapeloinnista toimitusten käyttöön: http://kuvapankki.caruna.fi
Caruna Facebookissa: https://www.facebook.com/caruna.fi Caruna Twitterissä: https://twitter.com/CarunaSuomi Caruna Linkedinissä: http://www.linkedin.com/company/caruna?trk=top_nav_home

 

Caruna on Suomen suurin sähkönsiirtoon keskittyvä yritys, joka vastaa 650 000 yksityis- ja yritysasiakkaan sähkönjakelusta Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa, Koillismaalla sekä Satakunnassa. Carunassa työskentelee noin 310 henkilöä ja yhtiö työllistää suoraan yhteensä 1 800 työntekijää eri puolilla Suomea. Caruna panostaa vahvasti säävarman verkon rakentamiseen ja investoi vuosittain noin 150 miljoonaa euroa sähköverkon kehittämiseen. Carunan omistavat suomalaiset eläkevakuutusyhtiöt Keva (12,5 %) ja Elo (7,5 %) sekä kansainväliset infrastruktuurisijoittajat First State Investments (40 %) ja Borealis Infrastructure (40 %). Lisätietoja: www.caruna.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs