Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Autokoululiitto jyrähtää opetuslupaopetuksen heikkouksista – autokoulut ja opetusluvat yhteen uudessa hankkeessa

Suomen Autokoululiitto ry

Autokoululiitto jyrähtää opetuslupaopetuksen heikkouksista – autokoulut ja opetusluvat yhteen uudessa hankkeessa

Tiedote.
Julkaistu: 26.04.2016 klo 11:19
Julkaisija: Suomen Autokoululiitto ry

Autokoululiitto on huolissaan opetuslupaopetuksen huonosta laadusta ja sen seurauksista liikenneturvallisuuteen. Siksi liitto on aloittamassa Opetuslupa By Autokoulu –hankeen, jolla pyritään yhdistämään opetuslupaopetuksen ja autokouluopetuksen parhaat puolet.

”Opetuslupien suosio on hienoisessa kasvussa: vaikka joukossa on erinomaisia opettajavanhempia, niin laajasti tarkasteltuna opetuslupaopetuksessa on puutteita. Esimerkiksi viihteellisessä Äidin ja isän autokoulu –ohjelmassa todellisetkin heikkoudet tulivat esiin. Vaaratilanteita kuitataan olankohautuksilla ja jopa naureskelulla”, sanoo Autokoululiiton puheenjohtaja Jarmo Jokilampi.

”Suomen kuljettajaopetus on huippuluokkaa, mistä saamme kiittää liikenneopettajia, jotka tekevät päämäärätietoisesti työtään liikenneturvallisuuden edistämiseksi. Meidän täytyy tehdä työtämme nyt entistä monipuolisemmin, jotta kuljettajien kouluttamisen laatu pysyy korkeana ja tasalaatuisena myös erilaisten trendien aikana.”

Autokoulut ja Autokoululiitto kannustavat vastuulliseen opetuslupaopettamiseen: lähes kaikki autokoulut tarjoavat palvelujaan myös opetuslupalaisille, ja niistä saadaan jatkuvasti positiivista palautetta niin opetuslupaopettajilta kuin -oppilailtakin. Vuoden 2013 alussa opetuslupaan määrättiin pakolliseksi autokouluissa käytävä lisäopetus, mutta myönteisistä kokemuksista huolimatta laki oli voimassa vain vuoden. Autokoulualan poukkoileva lainsäädäntö onkin yksi syy, miksi Autokoululiitto on halunnut itse tarjota myös opetuslupapalveluja liikenneturvallisuuden parantamiseksi.

Opetuslupa By Autokoulu –konseptissa autokoulut tarjoavat opetuslupalaisille räätälöidyn tuotevalikoiman, josta opetuslupaopettaja ja -oppilas voivat valita juuri heille parhaiten soveltuvia palveluja. Autokoulut ympäri maan ovat ilmoittautuneet projektiin mukaan, ja ne tarjoavat palvelujaan opetuslupalaisille entistä näkyvämmin. Kysytyimmät palvelut ovat myös sellaisia, joita on vaikeaa opettaa opetusluvalla: niitä ovat esimerkiksi pimeän ajon ja liukkaan radan kurssit, joissa yhdistetään sekä teoria- että ajo-opetusta.

”On äärimmäisen tärkeää, että oppilaat saavat ammattitaitoista, tietopuolista teoriaopetusta ennen varsinaista ajoharjoitetta, ja tämä on nimenomaan ollut opetuslupaopetuksen yksi puute. Opetuslupaopettajat ovat antaneet paljon kiitosta huomatessaan, kuinka hyviä eväitä oppilas ja opettaja saavat liikenneopettajalta”, Jokilampi kertoo.

Autokoululiitto toivoo, että opetuslupalaiset ottaisivat matalalla kynnyksellä yhteyttä autokouluihin ja liikenneopettajiin, ja käyttäisivät hyödykseen ammattilaisen osaamista. Siten päästään tehokkaasti parhaimpiin mahdollisiin oppimistuloksiin, joilla taataan se kaikkein tärkein: oppilaiden eli useimmiten omien lasten turvallisuus. ”Liikenneturvallisuuden edistäminen ja vastuullisten kuljettajien kouluttaminen on meidän kaikkien yhteinen tehtävä”, Jokilampi painottaa.

 

Lisätietoja:
Jarmo Jokilampi, puheenjohtaja, Autokoululiitto ry
040 063 6397
jarmo.jokilampi@autokoululiitto.fi
www.autokoululiitto.fi

Muun muassa opetuslupalaisille suunnattuihin palveluihin voi tutustua pian avautuvilla uusilla internetsivuilla www.autokoululiitto.fi/opetuslupalaiset, josta opetuslupaoppilas ja -opettaja voivat myös hakea oman alueensa palvelevan yhteisopetusautokoulun.

Liitetiedostot

-----

Suomen Autokoululiitto ry | Finlands Bilskoleförbund rf | Finnish Driving Schools Association

Ratamestarinkatu 11,  00520  Helsinki | Puh. (09) 4542 300  |  Fax. (09) 4542 3040  |   www.autokoululiitto.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs