Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Arabiankielisiä Taikatalvi-romaaneja vastaanottokeskuksien asukkaille – Muumilaakso porttina suomalaiseen kulttuuriin

Ahti Vesalainen Oy

Arabiankielisiä Taikatalvi-romaaneja vastaanottokeskuksien asukkaille – Muumilaakso porttina suomalaiseen kulttuuriin

Tiedote.
Julkaistu: 22.12.2015 klo 08:50
Julkaisija: Ahti Vesalainen Oy


Perheyrityksemme Ahti Vesalainen Oy on ostanut ruotsalaiselta Dar Al-Muna kustantajalta 100 kappaletta arabiankielisiä Tove Janssonin Taikatalvi-romaaneja, jotka lahjoitamme yrityksemme joulutervehdyksenä Suomeen saapuneille pakolaiskeskuksien asukkaille. Olemme haastaneet mukaan myös muita yrityksiä.
 
Me uskomme tarinoiden voimaan
 
Meille suomalaisille tärkeitä arvoja ovat tasa-arvo, lukutaito, mahdollisuus kouluttautua, tehdä työtä, olla merkityksellisiä, luonnon ja toistemme kunnioitus sekä toistemme tukeminen niin ylä- kuin alamäissä. Muumien Taikatalvessa nämä elementit ovat kaikki mukana.
 
Moni turvapaikanhakija ja pakolainen on joutunut lähtemään kotoaan ilman kirjoja tai tarinoita, joita lukea lapsilleen ja haluamme tällä pienellä kädenojennuksella tuoda yhteisiä tarinahetkiä näille ihmisille. 
 
- Tiedämme, ettei arabiankielistä kirjallisuutta ole Suomessa paljoa tarjolla, eikä ainakaan niin että sitä riittäisi lukemiseksi vastaanottokeskuksiin tai ryhmäkoteihin. Siksi olemme iloisia, että löysimme joululahjaksi Taikatalvi-romaanista arabiankielisen versio, kertoo Ahti Vesalainen Oy:n Jaakko Vesalainen ja toteaa, ettei ollut aivan helppo löytää perinteistä suomalaista tarinaa arabiaksi. 
 
Vaadittiin hieman tuuria ja salapoliisityötä, jotta saatiin yhteys ruotsalaiseen Dar Al-Muna kustantamoon, jonka valikoimasta löytyy Muumien Taikatalvi sekä muitakin suomalaisille tuttuja ja rakkaita tarinoita. Yhteinen sävel löytyi heti ja kirjat saatiin tilattua lyhyellä varoitusajalla.
 
Vesalainen sanoo myös ymmärtävänsä miten tärkeää on, että tänne tulleet ihmiset oppivat suomen kieltä – mutta ennen kuin vieras kieli avautuu voi tutustua suomalaisille tuttuun tarinaan omalla kielellään. 
 
- Me kaikki olemme sitä mieltä, että maahanmuuttajien kotouttamisen tulisi tapahtua nopeasti, ihmisten tulisi päästä osaksi kulttuuriamme ja kieltämme. Haluamme näillä kirjoilla helpottaa vastaanottokeskuksissa aikaansa viettävien ihmisten kotoutumista suomalaiseen kulttuuriin. Olemme itsekin oppineen kirjojen kautta maailmasta paljon, ja meidän omillekin lapsille luetaan paljon, joten meille oli luontaista luoda näin yhteistä joulumieltä. 
 
Muumien Taikatalven tarina on perheessä tuttu. Se luettiin jälleen  5-, 6- ja 8-vuotiaille lapsille, – ja silloin idea syntyi. Taikatalvi on osuvaa ajankuvausta ja kun kielitaito kehittyy, voi tarinaan palata suomeksikin. Muumikirjathan ovat siitä hyviä, että ne soveltuvat kaikenikäisille ja Muumilaaksossakin on tapana lukea kirjoja ääneen – näin tarinasta ja yhdessäolosta voi nauttia useampikin kerralla, kiittelee Ahti Vesalainen Oy.n Hanna Kopra. 

Tarina jatkuu – Lahjoita maahanmuuttajalle kirja -haaste

Sata kirjaa tuntui ensin suurelta määrältä,  mutta kun vastaanottokeskuksia on Suomessa tällä hetkellä jo lähes 120 ja alaikäisten ryhmäkoteja reilut 50 ympäri Suomea, niin sadasta kirjastamme ei riitä edes yhtä jokaiseen paikkaan, niinpä halusimme kutsua myös muita yrityksiä tuottamaan iloa suomalaisen rikkaan tarinankerronnan kautta. Ainakin Dar Al-Muna -kustantajan valikoimista löytyy paljon muitakin tuttuja tarinoita.
 
Onkin ilo kertoa, että päivän varoitusajalla mukaan ovat lähteneet jo Finlayson, Renor, Omenahotelli ja Make Films.
 
MIkäli haluaa osallistua tähän kirjakampanjaan, niin meihin vain yhteys. Olemme jo lupautuneet tilaamaan lisää kirjoja ja yhdessä maahanmuuttoviraston kanssa toimitamme kirjoja mahdollisimman moneen vastaanottokeskukseen ja alikäisten ryhmäkotiin.
 
 
LISÄTIETOJA:
Jaakko Vesalainen
0400 565 311
 
Hanna Kopra
040 8377 007
 
——
 
Ahti Vesalainen Oy on lahtelainen maahantuontiin erikoistunut toisenpolven perheyritys.
 
——
 
Dar Al-Muna Ab on ruotsinjordanialaisen, palkitun Mona Hemming Zureikatin (The Swedish Woman of the Year 2013 - SWEA International, Inc. Swedish Women’s Educational Association International, 2010 Royal Medal by HM King Carl XVI Gustaf sekä 2007 Eldsjälspriset-palkinto Swedish Academy for Children’s Booksilta) vuonna 1984 perustama kirjakustantamo, jonka tarkoitus on edistää ruotsalaisen kirjallisuuden tunnettuutta arabinkielisillä alueilla. Dar Al-Muna kustantaa enimmäkseen lasten- ja nuorten kirjallisuutta.

Liitetiedostot

Ahti Vesalainen Oy on ketterä maahantuontiin erikoistunut perheyritys, jolla on pitkä kokemus ulkomaankaupasta. Toimimme Lahdesta käsin.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs