Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Antennitelevision ohjelmistotoimilupien hakukierros on päättynyt – Viestintävirastolle 81 hakemusta

Viestintävirasto

Antennitelevision ohjelmistotoimilupien hakukierros on päättynyt – Viestintävirastolle 81 hakemusta

Tiedote.
Julkaistu: 19.04.2016 klo 09:51
Julkaisija: Viestintävirasto

Antennitelevision nykyiset ohjelmistotoimiluvat päättyvät tulevan vuoden alussa. Viestintävirasto julisti tammikuussa 2016 ohjelmistotoimiluvat haettavaksi 2017 alkavalle kymmenvuotiskaudelle. Toimilupia haki maanantaina 18.4. päättyneellä hakukierroksella 15 toimijaa, jotka jättivät määräaikaan mennessä toimilupahakemuksen yhteensä 81 ohjelmistolle. Yleisen edun televisiotoiminnan toimilupa kiinnosti kahta toimijaa.

Television ohjelmistotoimiluvat olivat haussa lupakaudelle 10.1.2017–10.1.2027. Toimijoiden oli mahdollista hakea digitaalisen televisio- ja radiotoiminnan toimilupia UHF- ja VHF- taajuusalueiden kanavanippujen koko lähetyskapasiteettiin niiltä osin kuin kapasiteettia ei varata Yleisradio Oy:n käyttöön julkisen palvelun televisiotoimintaa varten.

Hakuaika päättyi maanantaina 18.4.2016 klo 16.15. Hakijoita oli yhteensä 15 ja mukaan mahtui myös hakijoita, joilla ei ennestään ole Suomessa antennitelevision lähetystoimintaa. Ensimmäistä kertaa haussa ollutta yleisen edun televisiotoiminnan ohjelmistotoimilupaa haki yhteensä kaksi toimijaa. Suhteellisesti eniten kiinnostusta kaupallisten toimijoiden keskuudessa herättivät DVB-T-lähetystekniikalla toimivat UHF-taajuusalueen A- ja E-kanavaniput. A-kanavanipussa toimivat myös Ylen kanavat.

Seuraavaksi hakemusten käsittely jatkuu hakijoiden esittämien toimilupatoiveiden selvittämisellä sekä toimivaltaisen lupaviranomaisen määrittämisellä yhteistyössä liikenne- ja viestintäministeriön kanssa. Viestintävirasto myöntää toimiluvat, mikäli haetusta lähetyskapasiteetista ei ole niukkuutta. Mikäli kaikille hakijoille ei ole osoitettavissa riittävästi lähetyskapasiteettia, tai luvan myöntämisellä voi olla huomattavia vaikutuksia viestintämarkkinoiden yleiseen kehitykseen, toimilupapäätöksen tekee valtioneuvosto. Viestintävirasto ilmoittaa mahdollisista siirroista hakijoille erikseen.

Ohjelmistotoimiluvat pyritään myöntäjästä riippumatta myöntämään samanaikaisesti kesällä 2016.

Lista Viestintävirastoon määräaikaan mennessä tulleista hakemuksista

Lisätiedot

Lakimies Henriikka Rosti, p. 0295 390 326

Viestintäviraston sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@viestintavirasto.fi (ilman ääkkösiä)

Viestintävirasto varmistaa kaikille suomalaisille toimivat, turvalliset ja kohtuuhintaiset viestintäpalvelut. Huolehdimme siitä, että puhelin- ja internetyhteydet toimivat, televisio näkyy, radio kuuluu ja posti kulkee kaikkialla Suomessa. www.viestintävirasto.fi

Seuraa meitä myös Twitterissä: @viest_virasto

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs