Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » Alma Heikkiläs utställning öppnas på EMMAs Areena

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

Alma Heikkiläs utställning öppnas på EMMAs Areena

Pressmeddelande.
Publicerad: 13.10.2015 kl. 14:52
Utgivare: EMMA - Espoon modernin taiteen museo

 

EMMA – Esbo moderna konst museum öppnar utställningen i sin utställningslokal Areena den 14 oktober: Alma Heikkilä, kohesion, kolväten, asp, sökmaskin, språket och allt det övriga: storheter som inte går att inordna i människans begränsade tid-rum

Utställningen är den tredje och sista utställningen i serien N=000˚. Det sker i samarbete med Kari Huhtamos Konststiftelse, som stöder konstnärer från norra Finland.

Bildkonstnären Alma Heikkilä (f. 1984) bor och arbetar i Hyrynsalmi och Helsingfors. Hon blev färdig från Bildkonstakademin 2009, och strävar i sina arbeten att utmana betraktarens relation till den materiella verkligheten, till andra arter, vetenskapen och den rådande världs- och människobilden.

Besökaren förflyttar sig som en del av konstverket, som är uppbyggt både innanför och omkring Arenan, utan att kunna greppa verkets hela omfattning. Upphängningen gör att man måste betrakta stora ytor på nära håll, och konstverket behandlar fenomen som ifråga om sin storlek, hastighet och distans är alltför omfattande för människan att observera eller begripa, i likhet med biosfären, klimatförändringen och den oljebaserade världsordningen. Utställningens namn syftar på Timothy Mortons bok Hyperobjects: Philosophy and Ecology after the End of the World.

Mer om utställningen: http://www.emma.museum/sv/areena_heikkila

 

EMMAs utställningslokal Areena är tänkt som ett permanent rum för visning av experimentell, lokalbunden, tvärkonstnärlig och processbetonad konst samt för olika samarbetsprojekt och interventioner. I Areena har EMMA möjlighet att bredda sitt samarbete med aktiva finländska och internationella konstnärer, såväl unga som etablerade förmågor, samt med stiftelser och andra organisationer.

 

Tilläggsuppgifter:

 

Pilvi Kalhama, direktör, EMMA.

pilvi.kalhama@emma.museum, p. 040 533 4070

 

Katariina Lipsanen, Kari Huhtamos Konststiftelse

karihuhtamon@taidesaatio.com p. 040 562 5231

 

Pressbilder: http://kuvat.emma.museum/kuvat/Lehdistokuvat-Press/Areena/Alma+Heikkilä/

Lösenord: emmamuseum

EMMA – Esbo moderna konstmuseum är ett av de mest framstående konstmuseerna i Finland. I EMMA:s utställningssalar visas Saastamoinenstiftelsens konstsamling och tillfälliga utställningar. Samlingarna och utställningarna är profilerade på inhemsk och internationell modernism, nutidskonst och design. EMMA finns i Utställningscentret WeeGee i Hagalund i Esbo.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs