Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » AJATUS PORKKALAN KAUPUNGISTA ETENEE KANSALAISKESKUSTELUUN – Onnistunut ideointikokoontuminen Loviselundissa

MDI

AJATUS PORKKALAN KAUPUNGISTA ETENEE KANSALAISKESKUSTELUUN – Onnistunut ideointikokoontuminen Loviselundissa

Tiedote.
Julkaistu: 11.06.2015 klo 13:00
Julkaisija: MDI

Ehdotus Inkoon, Kirkkonummen ja Siuntion vahvuuksien yhdistämisestä uudeksi Porkkalan kaupungiksi herätti vilkkaan keskustelun ja synnytti monia uusia ideoita tänään torstaina 11.6. pidetyssä kansalaiskokoontumisessa Loviselundin tilalla Porkkalan Kirkkonummella.

Tilaisuuden isännän, professori Heikki A. Reenpään toivotettua keskustelijat tervetulleiksi historialliselle kotitilalleen kuultiin kaksi alustusta. Sisäministeriön kuntaosaston entinen ylijohtaja valtiot. tri Cay Sevón valaisi Porkkalan historiaa ja nyky-Porkkalan mahdollisuuksia: ”Alueella on hieno tulevaisuus ja tärkeä merkitys metropolialueen läntisenä osana, jos eri suuntiin vetämisestä päästään yhteisten vahvuuksien parhaaseen hyödyntämiseen.”

Kuntakehityksen asiantuntijatoimisto MDI:n hallituksen puheenjohtaja ja ajatusmuotoilujohtaja Janne Antikainen esitteli yhtiönsä laatiman Porkkala-tutkimuksen keskeiset päätelmät. ”Suomen kunnat muuttuvat lähivuosina enemmän kuin ne ovat muuttuneet koko historiansa aikana. Porkkala on hieno mahdollisuus kokeilla uudenlaista ajattelua ja tekemistä esimerkiksi vapaakuntakokeiluna ”.

MDI on tehnyt selvityksen professori Reenpään, kirkkonummelaisen hallituksen puheenjohtaja Antti Herlinin ja toimitusjohtaja Kaj-Gustaf Berghin toimeksiannosta.

Heikki A. Reenpää: ”Halusimme selvityttää Porkkala-ajatuksen erilaisia lainsäädännöllisiä, taloudellisia ja alueellisia edellytyksiä. Samalla on selvää, että nyt vasta keskustelu käynnistyy ja idea kirkastuu sen kuluessa. Toivon, että tässä ei juututa muodollisuuksiin. Teettämämme tutkimus osoittaa, että mahdollisuuksia hyvän kuntakokonaisuuden muodostamiseen löytyy, kun tahtoa on.

”Olennaista on luoda uutta, todellista kuntalaisvaikuttamisen mahdollisuutta, poistaa aluekehityksen esteitä ja oivaltaa vahvuudet, joita juuri Porkkalalla on. Parhaimmillaan tästä voi tulla onnistuneen kokeilun kautta hyvä malli Suomen kuntakentän laajemmallekin uudistamiselle”, tiivisti Reenpään tilaisuuden keskustelijoiden ajatukset.

Nettisivuja osoitteessa www.porkkala.info aletaan täydentää tiedoilla uudesta Porkkala-ideasta– keskusteluun toivotetaan ”epäilevät tuomaatkin” mukaan.  Tarkoituksena on koota vapaamuotoinen kansalaisvaltuuskunta, joka kokoontuisi jo syksyllä viemään ideaa eteenpäin.

Lisätietoa:

Janna Antikainen, MDI
janne.antikainen@mdi.fi
puh. 040 7641 829

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs