Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » 13.4.2015 Pohjanmaa liittyy maakuntaeläinrahojen saajien joukkoon. Pohjanmaan uusi raha juhlistaa kärppää

Suomen Rahapaja Oy

13.4.2015 Pohjanmaa liittyy maakuntaeläinrahojen saajien joukkoon. Pohjanmaan uusi raha juhlistaa kärppää

Tiedote.
Julkaistu: 13.04.2015 klo 08:27
Julkaisija: Suomen Rahapaja Oy

Pohjanmaan maakunta saa uuden juhlarahan 11. toukokuuta. Nimellisarvoltaan viiden euron juhlarahan tunnuspuoli esittää Pohjanmaan nimikkoeläintä kärppää. Juhlarahan arvopuolella on historiallisen maakunnan vaakuna.

Pohjanmaan tunnuseläintä kärppää muistava juhlaraha kuuluu rahasarjaan, jonka Suomen Rahapaja lyö valtiovarainministeriön päätöksestä kunnioittamaan suomalaisten historiallisten maakuntien tunnuseläimiä.

Pohjanmaa saa toukokuussa julkaistavan viiden euron kolikon myötä kolmannen tunnusrahansa. Vuonna 2011 julkaistiin Maakuntien elinkeinot ja kulttuuri -sarjassa juhlaraha, joka kuvaa perinteistä pohjalaista elinkeinoa, tervanpolttoa. Vuonna 2013 Pohjanmaa sai osana Maakuntien rakennukset -rahasarjaa juhlarahan, jonka perinteinen pohjalainen talo kunnioittaa alueen talonrakennuskulttuuria.

Pohjanmaan uuden juhlarahan aiheena oleva maakunnan tunnuseläin kärppä, muistuttaa menneiden aikojen turkismetsästyksestä. Suomen Rahapajan viestintäjohtaja Henna Karjalaisen mukaan jokainen voi löytää oman katsantokantansa ja henkilökohtaisen siteensä maakuntarahoihin. "Maakuntarahojen aiheet kunnioittavat perinteitä ja ovat helposti lähestyttäviä myös muille kuin varsinaisille keräilijöille", Karjalainen sanoo.

Maakuntaeläinsarjasta julkaistiin viime vuonna Karjalan, Savon, Ahvenanmaan ja Varsinais-Suomen maakuntarahat. Kuluvan vuoden aikana Satakunta sai oman eläinrahansa helmikuussa, Lappi maaliskuussa ja Uudenmaan siiliraha julkaistaan 20. huhtikuuta. Sarjan viimeinen juhlaraha kuuluu Hämeen maakunnalle, ja se suunnitellaan julkaistavan vielä tänä keväänä.

Valtiovarainministeriön asetus maakuntaeläinrahoista on luettavissa täällä http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2015/20150003

Pohjanmaan uutta juhlarahaa lyödään sekä peilikiiltoisena että tehdaslaatuisena

Nimellisarvoltaan 5 euron perusmetallisia maakuntarahoja lyödään peilikiiltoisina 10 000 kappaletta ja tehdaslaatuisina enintään 35 000 kappaletta. Juhlarahan halkaisija on 27,25 millimetriä ja paino 9,8 grammaa. Maakuntaeläinrahojen tunnuspuolen on suunnitellut Erkki Vainio ja arvopuolen Nora Tapper.

Peilikiiltoinen, viimeistelty juhlaraha on pakattu rahaa suojaavaan, läpinäkyvään pilleriin ja rahan tarinan kertovaan pakkaukseen. Peilikiiltoisen juhlarahan hinta on 22 euroa. Tehdaslaatuisista juhlarahoista tarjotaan 500 kappaletta numeroituihin aitoustodistuksiin pakattuina hintaan 10 euroa kappale. Nimellisarvolla maakuntarahat saa lunastamalla niitä kymmenen kappaleen pussillisen, jonka hinta on 50 euroa.

Pohjanmaan uudet eläinrahat tulevat ennakkomyyntiin Suomen Rahapajan verkkokauppaan 27.4. Varsinainen myynti Suomen Rahapajan ja sen jälleenmyyjien toimesta aloitetaan rahan julkaisupäivänä 11.5.

 

Lisätietoja:
Auli Mikkonen
viestintä- ja markkinointisuunnittelija
Suomen Rahapaja
+358 400 660 5900
auli.mikkonen@mint.fi

Liitetiedostot

Suomen Rahapaja -konserni suunnittelee, markkinoi ja valmistaa metallirahoja, kolikkoaihioita, keräily- ja lahjarahoja sekä rahasarjoja. Suomen Rahapaja -konserni on euroalueen vahvin rahapaja ja yksi maailman suurimmista kolikkoviejistä. Yhtiön omistaa Suomen valtio. Suomalaisilla on mahdollisuus tutustua kolikoiden valmistamiseen tiedekeskus Heurekassa Kolikon tie -näyttelyssä. Lisää tietoa vuoden 2015 tapahtumista www.suomenrahapaja.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs