Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kotimaa » 100 merkittävää suomalaista tietokirjaa -näyttely Vaasan pääkirjastossa – Avajaisissa 6.9. vieraana Marko Paavilainen

Suomen tietokirjailijat ry

100 merkittävää suomalaista tietokirjaa -näyttely Vaasan pääkirjastossa – Avajaisissa 6.9. vieraana Marko Paavilainen

Tiedote.
Julkaistu: 31.08.2016 klo 14:05
Julkaisija: Suomen tietokirjailijat ry

Suomalaisen tietokirjallisuuden merkittäviä teoksia esittelevä näyttely on esillä Vaasan pääkirjastossa (Kirjastonkatu 13) ajalla 6.9.–30.9.2016. Avajaisissa tiistaina 6. syyskuuta 2016 vieraana on tietokirjailija Marko Paavilainen. Näyttelyn esittelee Jukka-Pekka Pietiäinen.

Joel Kuortin ja Jukka-Pekka Pietiäisen teokseen 100 merkittävää suomalaista tietokirjaa – Abckiriasta Mustaan orkideaan pohjautuva näyttely esittelee tietokirjallisuuden eri lajit ja kunkin lajin merkittävät suomalaiset teokset. Roll-up-näyttely on kiertänyt kirjastoissa ympäri Suomen jo toista vuotta.

100 merkittävää suomalaista tietokirjaa -näyttely ei pyri muodostamaan tietokirjakaanonia. Niin näyttelyn kuin sen pohjana olevan teoksen tarkoitus on haastaa katsoja ja lukija pohtimaan, ovatko juuri mukaan valitut teokset ansainneet paikkansa sadan joukossa. Entä mitä listalta puuttuu? Roll-up-näyttely on toteutettu Tietokirjallisuuden edistämiskeskuksen tuella.

Avajaisten ohjelma tiistaina 6.9.2016

klo 17.00–17.30
NÄYTTELYN AVAJAISET
Jukka-Pekka Pietiäinen esittelee 100 merkittävää suomalaista tietokirjaa -näyttelyn.

klo 17.30–18.15
TIETOKIRJAILIJAVIERAANA MARKO PAAVILAINEN
Jukka-Pekka Pietiäinen haastattelee Marko Paavilaista hänen kirjastaan Murhatut veljet. Valter, William ja Ivar Thomén elämä.

Paavilainen ja Pietiläinen ovat haastateltavissa ennen näyttelyn avajaisia.

Marko Paavilainen on filosofian tohtori ja Helsingin yliopiston Suomen historian dosentti. Hän on tutkinut suomalaista liike-elämää ja kirjoittanut elämäkertoja sekä muita historiateoksia.

Jukka-Pekka Pietiäinen on Helsingin yliopiston Suomen historian dosentti ja Suomen tietokirjailijat ry:n toiminnanjohtaja. Hän on kirjoittanut 13 kirjaa Suomen historian eri aloilta.

100 merkittävää suomalaista tietokirjaa -näyttely
Vaasan pääkirjasto, Kirjastonkatu 13
6.9.–30.9.2016
Vapaa pääsy

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Jukka-Pekka Pietiäinen | Toiminnanjohtaja | Suomen tietokirjailijat ry
jukka-pekka.pietiainen@suomentietokirjailijat.fi | 050 543 9891

_____

Suomen tietokirjailijat ry on maamme suurin kirjailijajärjestö. Se edistää tietokirjallisuutta, jakaa apurahoja ja palkintoja sekä valvoo tieto- ja oppikirjailijoiden tekijänoikeudellisia ja taloudellisia etuja. Yhdistyksellä on yli 3 100 jäsentä.

suomentietokirjailijat.fi | Facebook | Twitter

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs