Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » WSP:n Laboratoriopalvelujen tutkijat ensimmäisinä suomalaisina betonipetrografian koulutuksessa Tanskassa

WSP

WSP:n Laboratoriopalvelujen tutkijat ensimmäisinä suomalaisina betonipetrografian koulutuksessa Tanskassa

Tiedote.
Julkaistu: 04.02.2014 klo 10:00
Julkaisija: WSP

WSP:n Laboratoriopalvelujen tutkijat ovat suorittaneet betonipetrografian koulutuksen Danish Technological Institutessa Tanskassa ensimmäisinä suomalaisina. Betonin petrografinen tutkimus on mikroskooppisin menetelmin suoritettavaa, soveltavaa geologista tutkimusta.

- Rakennusaineena keskeisen betonin petrografian koulutus ei sisälly suomalaiseen yliopisto-opetukseen. Saimme alan huippuopetusta Tanskassa siihen vihkiytyneessä instituutissa, kertoo intensiivisen viikon mittaisen koulutusjakson suorittaneet WSP Laboratoriopalveluiden tutkijat Pirkko Kekäläinen ja Miika Värttö.

Ohjaajana DTI:n betonikeskuksessa tutkijoilla oli Ph.D. Ulla Hjorth Jakobsen. Samalla he loivat aktiiviset suhteet tähän yhteen maailman johtavista betonin tutkimuskeskuksista.

Alan viimeisin osaaminen sekä betonipetrografiassa että haitta-aineissa

- Pystymme tarjoamaan asiakkaille alan viimeisimmän osaamisen betonipetrografiassa, mutta myös haitta-aineissa (PAH- ja PCB-raskasmetalli- sekä asbestitutkimukset), mikä eritoten laajemmille sopimusasiakkaille on merkittävä kilpailuetu, laboratoriopäällikkö Jenny Karjalainen sanoo.

WSP tarjoaa kiinteistöjen ja rakennelmien eri rakenneosien sekä rakenteiden kuntotutkimukset sekä sisäilma-, haitta-aine- ja kosteustutkimukset. Betoni- ja haitta-ainenäytteet tutkitaan omassa FINAS-akkreditoidussa betonin testauslaboratoriossa.

Lisäksi Laboratoriopalvelut tarjoavat tuotanto- ja peruskorjausvaiheiden laadunvarmistusta. WSP:n Laboratoriopalveluissa palvelee viisi geologia, kaksi laboranttia ja yksi laboratorioanalyytikko.

 

Lisätietoa:

Jenny Karjalainen, Laboratoriopäällikkö, p. +358 207 864775, jenny.karjalainen@wspgroup.fi

 

WSP on monialainen suunnitteluyritys. Yritys tarjoaa kestäviä suunnittelu-, konsultointi-, tutkimus- ja muotoilupalveluja. WSP:n ydinpalvelut ovat Yhdyskuntasuunnittelu, Kiinteistöt, Teollisuuden palvelut ja WSP Bridges.

Suomen WSP on osa kansainvälistä WSP Groupia, jossa työskentelee noin 15 000 asiantuntijaa yli 300 toimistossa 35 maassa. Suomen WSP palveluksessa on noin 350 asiantuntijaa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2012 oli 30 M€. www.wspgroup.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs