Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Viemäriremontit tehostuvat: Picoten limisukitusmenetelmä sai VTT-sertifikaatin

Picote Oy

Viemäriremontit tehostuvat: Picoten limisukitusmenetelmä sai VTT-sertifikaatin

Tiedote.
Julkaistu: 26.08.2015 klo 09:15
Julkaisija: Picote Oy

 

Viemäriputkien sukitusurakointiin erikoistunut Picote Oy Ltd:n kehittämä haarojen limisukitusmenetelmä on saanut VTT-sertifikaatin. Lähes kaikki vakuutusyhtiöt edellyttävät jo sertifikaattia, jotta sisäpuolisesta saneerauksesta saisi kiinteistövakuutuksessa hyötyä esimerkiksi ikävähennysten kautta.

VTT-sertifikaatti tarjoaa limisukitusmenetelmän käytön kasvulle ponnahduslaudan sekä Suomessa että ulkomailla.

”Limisukitusmenetelmä soveltuu jokaiseen liitokseen. Se on ratkaisu haasteellisiksi koettuihin putkiston haarakohtiin, erityisesti kiinteistöjen pienissä viemäriputkissa. Limisukitusmenetelmä poistaa yleisimmin käytössä olleiden erillisten haarakappaleitten tai hattuprofiililien tarpeen”, sanoo Picoten tuotantojohtaja Heikki Jyrämä.

”Tutkimusten mukaan uuden sukitetun putken pinnasta tulee yhtenäinen ja vesitiivis. Työn kulku nopeutuu ja lopputulos on hyvä. Asentaminen on helppoa ja se tarjoaa merkittävää aikasäästöä urakan läpimenoon”, hän sanoo.

Picoten omaa tuotekehitystä

Limisukitusmenetelmä on Picoten omaa tuotekehitystä. Se on ollut käytössä jo vuodesta 2009 lähtien. Menetelmää on käytetty yli sadassa kerrostalokohteessa, sadoissa pienemmissä korjauskohteissa sekä lukuisissa omakotitaloissa. Menetelmällä on korjattu menestyksellisesti yli 30 000 haaraa.

Limisukitusmenetelmä on Jyrämän mukaan herättänyt kiinnostusta Suomessa ja ulkomailla alan urakoitsijoiden keskuudessa. Menetelmää on mahdollista päästä kokeilemaan Picoten perusteellisessa tuotekoulutuksessa.

Porvoolainen sukitusyrittäjä Juho Vaara LVI Vaara Oy:ltä on työurallaan saneerannut satoja eri asuntokohteita. LVI Vaara Oy on vuonna 2013 perustettu yritys, joka on keskittynyt viemäreiden saneeraukseen sukitusmenetelmää käyttäen. Sillä on palveluksessaan seitsemän työntekijää.

Vaara oli ennen yrittäjäuraansa neljä vuotta Picoten palveluksessa. Tänä aikana hän pääsi mukaan kehittämään alan työkaluja ja menetelmiä. Yrittäjänä Vaara on tutustunut perusteellisesti alalla käytettyihin menetelmiin ja työtapoihin. Näin hänelle on syntynyt hyvä käsitys alalla käytössä olevista menetelmistä.

”Päädyimme hankkimaan Picote Oy:n kehittämiä työkaluja, kuten esimerkiksi Smart Cutter- ja Twister-haaraporia sekä muita limisukitustyökaluja. Teemme kaikki asuntokohteet Picoten limisukitusmenetelmällä. Se on ehdottomasti helpoin, nopein ja kustannustehokkain tapa tehdä haarakohdat”, Vaara sanoo.

Ponnahduslauta kansainvälisille markkinoille

Picote-sukitusmenetelmä on herättänyt myös kansainvälistä kiinnostusta. Sitä on ilmennyt erityisesti USA:ssa, Australiassa ja Keski-Euroopassa. Alan toimijoita on käynyt tutustumassa limisukitukseen. Esimerkiksi Norjassa alkaa tänä syksynä iso työmaa, missä käytetään Picote-sukitusmenetelmää.

”Pitkäaikainen työmme työmenetelmien ja sukituslaitteiden kehittäjänä sekä valmistajana tuottaa nyt tulosta. Olemme avanneet myös uuden koulutuskeskuksen Yhdysvaltoihin tänä syksynä”, sanoo Amerikassa toimivan Picote Solutions Inc.:n toimitusjohtaja Katja Lindy-Wilkinson.

Limisukitus menetelmänä

Limisukitus on haarakohdan saneerausmenetelmä, jossa ensin sukitetaan putken runko, seuraavaksi porataan yhtyvä haara auki. Haarasta käsin asennetaan sukka ”limiin” jo sukitettuun runkoputkeen. Umpeen mennyt runkolinja porataan auki Picoten kehittämällä Twister-haaraporalla.

”Picoten innovaatioiden avulla päästään käsiksi kaikenlaisiin putkiin: pienistä muovisista asuntoviemäreistä aina suuriin maanalaisiin betoniviemäreihin”, kertoo Jyrämä.

”Limisukitusmenetelmällä kunnostettuja viemäreitä voidaan laadullisesti pitää uusien viemäreiden veroisina. Sukittamalla viemärin sisään tehdään uusi putki, joka täyttää rakenteellisesti kaikki viemäreille asetetut laatuvaatimukset. Alan asiantuntijoiden keskuudessa limisukitusmenetelmään luotetaan,” sanoo Jyrämä.

Lisätietoja: Heikki Jyrämä, tuotantojohtaja, puh. 040 0395 559, heikki.jyrama@picote.fi

Liitetiedostot

Laitevalmistusyksikkö Picote Solutions on Picote Oy:n oma liiketoimintayksikkö, joka tarjoaa putkistojen saneeraajille laajan valikoiman laadukkaita ja kustannustehokkaita laitteita sekä työkaluja niin Suomessa kuin kansainvälisillä markkinoilla. Voimakas panostus tuotekehitykseen on tehnyt Picotesta keksijäyrityksen. Jokaiselle keksinnölle on haettu patentti tai mallisuojaa. www.picotesolutions.com 

Picote Oy Ltd:n toiminta aloitettiin vuonna 1993 Innotia Oy -nimellä. Picote-nimellä on toimittu vuodesta 2008, jolloin toimintaa uudistettiin. Picote keskittyy kiinteistöjen erikoissaneerauksiin: viemäreiden sukitukseen sekä kunnostukseen ja huoltoon. Työntekijöitä yrityksessä on asennusliiketoiminnan puolella 40 ja liikevaihto vuonna 2014 oli 4,8 milj.euroa. www.picote.fi

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs