Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » VALTAKUNNALLINEN HISSIPÄIVÄ LAHDESSA TORSTAINA 8.5.

Lahden kaupunki

VALTAKUNNALLINEN HISSIPÄIVÄ LAHDESSA TORSTAINA 8.5.

Tiedote.
Julkaistu: 05.05.2014 klo 08:59
Julkaisija: Lahden kaupunki

Hissien rakentaminen hissittömiin kerrostaloihin ja esteetön asuminen ovat Lahdessa vahvasti esillä torstaina 8.5.2014. Lahden kerrostaloissa on yhä 1200 hissitöntä porraskäytävää, joten haastetta riittää.

Valtakunnallinen hissiseminaari järjestetään Sibeliustalolla klo 12 – 16 välisenä aikana. ”Hissi – esteetön Suomi 2017” – hankkeen työryhmät eri puolilta maata kokoontuvat ARAn järjestämään seminaariin. Mukaan ovat tervetulleita myös hissin rakentamisesta kiinnostuneet asukkaat ja taloyhtiöiden edustajat. 

ESTEETÖN KOTI – TAPAHTUMA KAUPPAHALLIN KIINTEISTÖSSÄ 8.5. KLO 10 – 12

Lahden ”Hissi on kiinteistö kehittämistä” – projekti järjestää ”Esteetön koti” oheistapahtuman Kauppahallin aulassa Lanun aukion puolella. Tilaisuudessa on mahdollisuus tutustua Lahden Torinkulman uusiin hisseihin sekä esteettömiin vuokra-asuntoihin. 

Paikalla on myös ikäihmisten asumisen ja esteettömyyden asiantuntijoita Lahden SOTEn vanhuspalveluista, uudistuneesta ikääntyneiden yhteispalvelupiste Siiristä, PalveluSantrasta sekä Vanhustyön Keskusliitosta muiden hissiprojektin edustajien lisäksi.  Tervetuloa! 

TÄYDENNYSRAKENTAMINEN TUO LISÄÄ ASUNTOJA KESKUSTAAN

Täydennysrakentaminen ja kiinteistöjen uudistuminen jatkuu vilkkaana Lahden ydinkeskustassa. Samalla tarjolle tulee lisää asuntoja palvelujen ääreen kaupungin strategisten tavoitteiden mukaisesti. 

Kauppatorin vieressä sijaitseva Kiinteistö Oy Lahden Torinkulma on tästä hyvä esimerkki. Vanha arvokas entinen Suomen Pankin talo on uudistunut asuinrakennukseksi ja asumisen tasoa on nostettu rakentamalla kiinteistöön  4 uutta hissiä ARA:n myöntämän 50% hissiavustuksen turvin. Avustusta saa myös muiden liikuntaesteiden poistamiseen, kuten luiskien rakentamiseen. 

LAHDEN  HISSIPROJEKTI  ON UUDISTUNUT

Lahdessa vuodesta 2008 toiminut ”Hissi on kiinteistön kehittämistä” –projekti on uudistunut ja laajentunut.

Projektin tavoitteena oli 100 jälkiasennushissin rakentaminen Lahden seudun hissittömiin kerrostaloihin vuosina 2009 – 2013. Kunnianhimoinen tavoite ei aivan täyttynyt, mutta projektia voidaan silti pitää menestystarinana ja esikuvana valtakunnallisen hissihankkeen käynnistymiselle. 

Lahden hissiprojekti on laajentanut toimintaansa Ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelman tavoitteiden mukaisesti esteettömän asumisen edistäjäksi. Hissien rakentaminen nähdään edelleen merkittävimmäksi  esteetöntä asumista edistäväksi toimenpiteeksi, mutta tärkeää on myös muunlainen asunnon, asuinrakennuksen ja asuinympäristön liikuntaesteettömyyden parantaminen. ARA tukee tätä kaikkea 50 % avustuksella. Ja asunnon arvo nousee ! 

Lisätietoja: www.lahdenhissit.fi

Ari Juhanila, asuntoasiainpäällikkö, puh. 050 559 4061.

Tekninen ja ympäristötoimiala

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs