Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Syyskuun markkinakatsaus: REMAX ui vastavirtaan ja kasvatti kauppamääräänsä Suomessa 63 %

REMAX Suomi

Syyskuun markkinakatsaus: REMAX ui vastavirtaan ja kasvatti kauppamääräänsä Suomessa 63 %

Tiedote.
Julkaistu: 21.10.2014 klo 11:45
Julkaisija: REMAX Suomi

Euroopassa, USA:ssa ja Kanadassa toimiva globaali kiinteistönvälittäjä REMAX-ketju on julkaissut syyskuun markkinakatsauksensa. Tuoreiden tilastojen mukaan kaikkien asuntokauppojen määrä koko Suomessa on laskenut 6,2 % viime vuoden syyskuuhun verrattuna. REMAX-ketjun kauppojen määrä sen sijaan kasvoi 63 %. Pääkaupunkiseudulla kasvua oli jopa 72 %, samaan aikaan kun ala raportoi pk-seudun kauppojen määrän 7,5 %:n laskusta.

”Ketjumme kauppojen määrä on kehittynyt hyvin – vaikeasta tilanteesta huolimatta. Yksi syy tähän on poikkeava konseptimme, jossa välittäjämme toimivat yrittäjinä tai yrittäjämäisesti. He ovat ammattitaitoisia ja motivoituneita neuvottelemaan osapuolten kanssa saadakseen kaupan aikaiseksi”, kertoo REMAX-ketjun toimitusjohtaja Pasi Aalto.

Omakotitalojen hinnat laskussa

Käytettyjen kerrostalokaksioiden hinnat ovat nousseet etenkin pääkaupunkiseudulla (keskimäärin 5 %), Turussa (12,9 %) ja Lahdessa (8,4 %) verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan. Pienemmillä paikkakunnilla kuten Joensuussa vastaavien kohteiden myyntihinnat ovat puolestaan laskeneet.

Omakotitalojen hinnat ovat keskimäärin laskeneet koko Suomessa. Toki alueellisia poikkeamia on, kuten Kuopiossa, jossa omakotitalojen hinnat ovat nousseet jopa 12 % vuoden takaiseen syyskuuhun verrattuna.

”Nyt on hyvä aika ostaa omakotitalo, jos sellaiselle on tarvetta. Myyjät ovat innokkaita aloittamaan keskustelut asunnon myynnistä hintojen laskun ja myyntiaikojen pitenemisen myötä”, kertoo toimitusjohtaja Aalto.

Myyntiajat pidentyneet

Myyntiajat ovat pidentyneet viime vuoden syyskuuhun verrattuna. Koko maassa kaikkien myytävien asuntojen keskimääräinen myyntiaika oli 79 päivää vuosi sitten syyskuussa. Nyt vastaava luku on 92 päivää eli lisäystä on tullut 13 päivää. REMAX-ketjun keskimääräinen myyntiaika on ollut keskimäärin 84 päivää.

REMAXin toimitusjohtaja Pasi Aalto korostaa, että nyt on tärkeää hinnoitella asunnot realistisesti.

Lähde: CGI Hintaseurantapalvelu / TUTKA-palvelu / RE/MAX Finland

Lisätietoja:
REMAX Suomi, toimitusjohtaja Pasi Aalto
puh. 0400 322 232
pasi.aalto@remax.fi
www.remax.fiLiitetiedostot

Suomessa ensimmäinen REMAX-toimisto avattiin 2006. Tällä hetkellä REMAXilla on noin 300 välittäjää 17:llä eri paikkakunnalla Suomessa, ja välittäjämäärä on kasvussa.  Yhtiön tavoitteena on palvella jokaista asiakasta tasalaatuisesti ja laadukkaasti, oli kyse asunnon sitten myymisestä, ostosta tai vuokrauksesta. Pääkaupunkiseudulla REMAX on toiseksi suurin välitysketju heti Kiinteistömaailman jälkeen.

REMAX toimii globaalisti yli 40 vuoden kokemuksella reilussa 90 maassa noin 6 500 toimiston ja yli 90 000 välittäjän vahvuudella. REMAX on markkinajohtaja 11 Euroopan maassa, USA:ssa ja Kanadassa. REMAX-välittäjät auttavat vuosittain yli miljoonaa ihmistä ostamaan ja myymään kotinsa ympäri maailmaa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs