Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Suomen Yliopistokiinteistöt Oy, Yhtiökokous 13.5.2015

SYK Oy

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy, Yhtiökokous 13.5.2015

Tiedote.
Julkaistu: 13.05.2015 klo 16:00
Julkaisija: SYK Oy

Resurssiviisas ja tehokas tilojen rakentaminen, suunnittelu ja käyttö luovat synergiaa tulevaisuuden kampuksilla.

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n varsinainen yhtiökokous pidettiin 13.5.2015 Tampereella, yhtiön kuudentena syntymäpäivänä. Yhtiökokouksessa oli edustettuna 100 prosenttia äänivallasta; kaikki kymmenen pääkaupunkiseudun ulkopuolista omistajayliopistoa sekä Suomen valtio.

Yhtiökokouksessa vahvistettiin vuoden 2014 tilinpäätös ja myönnettiin vastuuvapaus hallituksen jäsenille ja toimitusjohtajalle. Yhtiökokous päätti hallituksen esityksen mukaisesti jakaa osinkoa omistajille 4,88 euroa osakkeelta, yhteensä 12,30 milj. euroa.

Hallituksen jäsenten lukumääräksi vahvistettiin kuusi henkilöä. Yhtiökokous valitsi yksimielisesti hallituksen puheenjohtajaksi hallintojohtaja Petri Lintusen, varapuheenjohtajaksi johtaja Juha Lemströmin sekä jäseniksi rehtori Kalervo Väänäsen, talousjohtaja Pirjo Kytösalmen, talousjohtaja Matti Paavonsalon sekä ylijohtaja Päivi Laajalan Valtionvarainministeriöstä. Tilintarkastajana jatkaa tilikaudella 2015 KHT-yhteisö KPMG Oy, jonka vastuunalaisena tilintarkastajana toimii Hannu Paunikallio, KHT.

Liikevaihto kasvoi emoyhtiössä 2,1 milj. euroa vertailukaudesta (2013) ollen 139,1 milj. euroa vuonna 2014. Vuonna 2014 liikevaihto kasvoi maltillisesti ja tulos oli ennustettu 20,3 milj. €.

Vuoden aikana saatiin alulle merkittäviä investointeja lääketieteen rakennuksiin Turussa, Tampereella ja Oulussa. Mukana on myös muita kuin yliopistovuokralaisia, kuten Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri, Oulun kaupunki, THL ja useita ammattikorkeakouluja, joten useista kohteista on tulossa monikäyttäjäkohteita. Työn alla on myös laajoja peruskorjaushankkeita sekä uudisrakennustuotantoa vastaksemme tulevaisuuden tilatarpeisiin.

Yhtiön näkymät vuodelle 2015 ja pidemmällekin tulevaisuuteen ovat myönteiset, ja vahva panostaminen oppimisympäristöihin ja tilariskin hallintaan on nostanut Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n eurooppalaiseen sarjaan kampuskehittäjänä. Tätä tukee myös yhtiön vahva rahoitusasema ja vakaa taloudellinen tilanne.

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy (Syk Oy) on vakavarainen ja innovatiivinen kiinteistönkehittäjä. Syk Oy omistaa, rakennuttaa ja vuokraa tiloja yliopistojen ja korkeakoulujen tarpeisiin pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Syk Oy kehittää innovatiivisia oppimisympäristöjä, jotka tukevat tutkimustyötä ja opiskelua. Suomen Yliopistokiinteistöt omistavat Suomen valtio sekä pääkaupunkiseudun ulkopuoliset yliopistot. www.sykoy.fi

Lisätietoa:
 
toimitusjohtaja Mauno Sievänen
Puh. 0400 630 733
Email.  mauno.sievanen@sykoy.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs