Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Skanska käynnistää 250 asunnon rakentamisen Helsingin asuntotuotantotoimistolle Mellunkylään alkuvuodesta 2016

Skanska Oy

Skanska käynnistää 250 asunnon rakentamisen Helsingin asuntotuotantotoimistolle Mellunkylään alkuvuodesta 2016

Tiedote.
Julkaistu: 11.12.2015 klo 08:00
Julkaisija: Skanska Oy

Helsingin asuntotuotantotoimisto ATT rakennuttaa Mellunkylään yhteensä 250 asumisoikeus- ja vuokra-asuntoa. Skanska ja ATT allekirjoittivat esisopimuksen asuntojen rakentamisesta maaliskuussa 2015, ja varsinainen urakkasopimus on solmittu tänään 10.12.2015.

Hankkeen rakentaminen käynnistyy alkuvuonna 2016. Asunnot jakautuvat kahteen yhtiöön, Helsingin Asumisoikeus Oy Vienanpuistoon ja Heka Mellunkylä Vuokkiniemenkatuun Kehä I:n tuntumaan. 

Rakennettavaan kokonaisuuteen kuuluu kaksi viisikerroksista kerrostaloa, neljä rivitaloa ja kaksi maanalaista pysäköintihallia. Yhteensä rakennusten ala on noin 26 000 bruttoneliömetriä. Kokonaisuus valmistuu alkuvuodesta 2018.

Kerrostalot muodostavat yhtenäisen aaltoilevan 320 metriä pitkän puhtaaksi muuratun tiilijulkisivun Kontulantielle päin. Asuntojen parvekkeet ovat pihan puolella. Pihaa rajaavat matalat, tiilijulkisivuiset rivitalot.

”Hanketta on nyt suunniteltu vuoden 2015 ajan yhteistyössä Skanskan, ATT:n ja muiden asiantuntijoiden kesken. Hankkeen rakennusluvat myönnettiin tavoiteaikataulussa, ja on hienoa päästä vihdoin rakentamaan laadukkaita koteja. Rakentamisen aikainen kosteudenhallinta on tässä kohteessa turvattu runkovaiheen jälkeen asennettavalla kiinteällä sääsuojalla. Asumisoikeusasuntojen myynti aloitetaan ensi vuoden tammi-helmikuussa”, kertoo ATT:n projektipäällikkö Jarkko Liuska.

”Tämän hankkeen myötä saamme Helsinkiin hyvien liikenneyhteyksien viereen suuren määrän paljon kaivattuja kohtuuhintaisia asuntoja. Olemme iloisia, että ATT suunnittelee ja rakennuttaa riittävän laajoja kokonaisuuksia, jotta asuinalueelle saadaan yhtenäinen ilme ja omaleimaisuus ja toisaalta rakentamisvaihe voidaan toteuttaa tehokkaasti”, sanoo aluejohtaja Ilpo Luhtala Skanskasta.

Lisätietoja:

Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimisto ATT, projektipäällikkö Jarkko Liuska, puh. 040 132 6904, jarkko.liuska[at]att.hel.fi

Skanska Talonrakennus Oy, aluejohtaja Ilpo Luhtala, puh. 040 572 1579, ilpo.luhtala[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

 

Liitetiedostot

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2014 oli noin 835 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 179.

http://www.skanska.fi

http://www.twitter.com/skanskafinland

http://www.facebook.com/skanskafinland  

http://www.skanska.fi/blogit

Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimisto ATT tuottaa korkeatasoisia vuokra-, omistus- ja asumisoikeusasuntoja. Asuntotuotantotoimisto on Helsingin kaupungin organisaatio, jonka tehtävänä on vastata kaupungin oman asuntotuotannon rakennuttamisesta kaupungin tavoitteiden mukaisesti.

http://www.att.hel.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs