Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Senaatti-kiinteistöt myy Kaivopuistossa sijaitsevan arvokkaan Marmoripalatsin

Senaatti-kiinteistöt

Senaatti-kiinteistöt myy Kaivopuistossa sijaitsevan arvokkaan Marmoripalatsin

Tiedote.
Julkaistu: 10.01.2013 klo 10:30
Julkaisija: Senaatti-kiinteistöt

Senaatti-kiinteistöt on laittanut myyntiin Helsingin Kaivopuistossa sijaitsevan, Eliel Saarisen suunnitteleman Marmoripalatsin.  Koska valtiolla ei ole rakennukselle enää käyttöä, se myydään valtion kiinteistöstrategian mukaisesti. 

Marmoripalatsi on valmistunut vuonna 1918, ja se on suojeltu rakennus.  Arkkitehti Eliel Saarinen suunnitteli rakennuksen 1910-luvun puolivälissä alun perin yksityiskodiksi. Apunaan Saarisella oli kuvanveistäjät Gunnar Finne ja Emil Wikström sekä taiteilija Olga Gummerus-Ehrström. Marmoripalatsista löytyy runsaasti yksityiskohtia ja käsityön jälki näkyy kaikkialla. Valtion omistukseen palatsi siirtyi vuonna 1949.  Talossa toimi Helsingin hovioikeus vuosina 1952 - 1984 ja tämän jälkeen työtuomioistuin vuoteen 2012 saakka.

Tänä päivänä arkkitehtonisesti ja kulttuurihistoriallisesti merkittävä rakennus oli valmistuessaan aikaansa edellä ja hyvin uudenlainen koti. Talossa oli keskuslämmitys ja tiettävästi ensimmäinen yksityiskotiin tehty hissi, joka toimii edelleen. Nimensä palatsi on saanut ulkoseinien vaaleanharmaan marmorin mukaan.

Kolmivaiheinen julkinen tarjouskilpailu

Senaatti-kiinteistöt myy kiinteistön rakennuksineen kolmessa vaiheessa julkisella tarjouskilpailulla. Ensimmäisessä vaiheessa Senaatti-kiinteistöt kartoittaa mahdolliset ostajat pyytämällä kiinnostuneita ilmoittautumaan tarjouskilpailuun. Ilmoittautumiseen pyydetään liittämään muun muassa alustava suunnitelma rakennuksen käyttötarkoituksesta, ehdot kaupan toteutumiselle sekä alustava käsitys kohteen arvosta. Toisessa vaiheessa ilmoittautuneille toimitetaan kattavasti lisätietoa kohteesta ja lopulta pyydetään varsinaiset tarjoukset.  Lopullisen myyntipäätöksen kohteesta tekee eduskunta.

Myytävää tontti on yhteensä 2 777 neliömetriä ja rakennuksen kerrosala on yhteensä noin 1400 neliömetriä ja bruttoala 2100 neliömetriä. Ilmoittautuminen kilpailun ensimmäiseen vaiheeseen päättyy 30.1.2013.  Tarkemmat tiedot kohteesta ja kilpailusta ovat luettavissa 14.1.2013 alkaen osoitteessa www.senaattimyy.fi.


Lisätiedot:
Heikki Laitakari, heikki.laitakari@senaatti.fi, p. 0205 811 390

14.1.2013 alkaen kohteen myynnistä vastaava Esa Pentikäinen, esa.pentikainen@senaatti.fi, 050-300 6567

 

 

Liitetiedostot

 

Senaatti-kiinteistöt on maanlaajuisesti toimiva liikelaitos, joka valtion sisäisenä toimitila-asiantuntijana tuottaa ja tarjoaa tiloja ja niihin liittyviä palveluja valtionhallinnolle. Toimitilojen vuokraus, investoinnit sekä kiinteistöjen ja palvelujen kehittäminen muodostavat liiketoiminnan perustan. Senaatti-kiinteistöt on julkinen toimija, joka noudattaa myynneissä avointa ja syrjimätöntä menettelyä. Kohteet myydään pääsääntöisesti tarjousten perusteella sen jälkeen, kun myynnistä on ilmoitettu esimerkiksi sanomalehdissä tai muilla julkisuusperiaatetta noudattavilla tavoilla. Senaatti-kiinteistöjen hallitus päättää kaikista kiinteistökaupoista 5 miljoonaan euroon saakka. Sen jälkeen toimivalta siirtyy maan hallitukselle, ja yli 10 milj. euron kaupoista päättää eduskunta. Senaatti-kiinteistöjen toiminta perustuu yhteiskuntavastuulliseen liiketoimintaan, hyvään palveluun, pitkäaikaisiin asiakkuuksiin ja kumppanuuteen. Tuomme tilalle ratkaisut. 

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs