Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Salpauksen opiskelijat auttavat Hennalan hätämajoitusyksikön kiinteistötöissä

Koulutuskeskus Salpaus

Salpauksen opiskelijat auttavat Hennalan hätämajoitusyksikön kiinteistötöissä

Tiedote.
Julkaistu: 22.10.2015 klo 10:04
Julkaisija: Koulutuskeskus Salpaus

Koulutuskeskus Salpauksen ensimmäisen vuoden kiinteistönhoitajaopiskelijat työskentelevät hätämajoitusyksikössä pareittain aina kaksi viikkoa kerrallaan. Ensimmäiset opiskelijat aloittivat työssäoppimisen maanantaina 5.10.

- Työssäoppiminen hätämajoitusyksikössä tarjoaa opiskelijoille erinomaisen mahdollisuuden oppia kiinteistönhoitajan perustyötaitoja aidossa monikulttuurisessa oppimisympäristössä, toteaa Salpauksen kiinteistöpalvelualan lehtori Petri Sinisalo.

Vastaanottokeskuksessa opiskelijoita ohjaavat entisten varuskuntarakennusten kiinteistönhoidosta vastaavan RTK-Palvelu Oy:n sekä Suomen Punaisen Ristin työntekijät.

Ensimmäisinä viikkoina opiskelijoiden työhön on kuulunut lähinnä lukkojen asentamista ja korjaamista sekä piha-alueiden kunnossapitoa. Jesse Kivistölle ja Pauli Saalastille työssäoppimiskokemus ja kosketus kiinteistönhoitajan työhön käytännössä on ollut ylipäätään ensimmäinen.

- Ihan mukavaa on ollut, erilaista kuin pulpetissa istuminen, toteavat opiskelijat.
- Olen huomannut, että näprääminen ja tarkkuutta vaativat hommat tuntuvat kivoilta, Jesse kertoo.

Varsinaisten työtehtävien lisäksi nuoret ovat oppineet myös kommunikoimaan ilman yhteistä kieltä.

- Osa asukkaista puhuu englantia, toisten kanssa käytämme elekieltä. Asiat ovat kyllä yleensä jotenkin selvinneet, Jesse kertoo.

Syysloman jälkeen Jesse palaa takaisin Vipusenkadulle opintojen pariin. Pauli jatkaa Hennalassa vielä viikon perehdyttäen samalla uuden opiskelukaverin työhön ja työympäristöön. Molemmat kannustavat tulevia työssäoppijoita reippauteen ja avoimuuteen.

- Tarjoa apua ja ole kohtelias. Tervehdi, kiitä ja avaa ovia. Älä juokse karkuun, vaikka joku ei puhu englantia ja tuntuu ettei ymmärrä, Jesse tiivistää kaksikon ohjeet.

Vaikka mahdollisuus työskennellä Hennalassa on kiinteistöalan opiskelijoille antoisa, on tilanne kuitenkin vain väliaikainen. Heti resurssien salliessa asukkaat aiotaan kouluttaa ottamaan itse vastuu kiinteistötöistä. Salpauksen opiskelijoita työskentelee Hennalassa näillä näkymin jouluun asti.

Kiinteistönhoitajaopiskelijoiden lisäksi myös Koulutuskeskus Salpauksen nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajaopiskelijat valmistelevat yhteistyötä Hennalan hätämajoitusyksikön perheiden kanssa.

Lisätietoja
lehtori Petri Sinisalo (ohjaava opettaja), Koulutuskeskus Salpaus / kiinteistöpalveluala, p. 050 538 2308

Koulutuskeskus Salpaus on Suomen suurimpia monialaisia ammatillisen peruskoulutuksen ja aikuiskoulutuksen järjestäjiä. Vuosittain Salpauksessa opiskelee yli 20 000 nuorta ja aikuista. Opettajia ja muuta henkilöstöä Salpauksessa on noin 900. www.salpaus.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs