Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » REMAXin elokuun markkinakatsaus: Kesä on ollut hyvää kauppa-aikaa kiinteistövälitykselle - REMAXilla vahva osuus erityisesti pääkaupunkiseudulla

REMAX Suomi

REMAXin elokuun markkinakatsaus: Kesä on ollut hyvää kauppa-aikaa kiinteistövälitykselle - REMAXilla vahva osuus erityisesti pääkaupunkiseudulla

Tiedote.
Julkaistu: 19.08.2015 klo 08:30
Julkaisija: REMAX Suomi

Suomen suurimpiin kiinteistönvälitysketjuihin lukeutuva REMAX on julkaissut elokuun markkinakatsauksensa. Kaikkien asuntojen kokonaiskauppamäärät ovat nousseet Suomessa vajaat 5 % verrattuna viime vuoden heinäkuuhun. Tämän vuoden heinäkuussa koko maassa tehtiin yhteensä 4 637 asuntokauppaa. REMAX myi peräti 17 %:a kaikista alan asuntokaupoista heinäkuussa pääkaupunkiseudulla.

”REMAXin kauppakehitys on ollut erittäin positiivista koko alkuvuoden. Olemme kasvattaneet kaikkien kauppojemme määrää koko alkuvuoden keskimäärin 24 %:lla joka kuukausi. Ketjumme välittäjät ovat osoittaneet poikkeuksellista aktiivisuutta koko vuoden, mikä selittää markkinasta poikkeavan tuloksen. Kesä on ollut meille vilkasta kauppa-aikaa ja sitä on varmasti auttaneet viileähköt säät”, kertoo REMAX-ketjun toimitusjohtaja Pasi Aalto.

Kiinteistövälitysalan Keskusliiton mukaan erityisesti vanhojen asuntojen kauppamäärät ovat kasvaneet tammi-heinäkuussa. Esimerkiksi vanhojen omakotitalojen osalta kauppojen määrät ovat nousseet lähes 9 %:a viime vuoden heinäkuuhun nähden koko Suomessa. Keskimääräinen neliöhinta vanhassa omakotitalossa oli Tampereella 2 101 €/m² kun se Helsingissä oli 3 211 €/m².

Myyntiajat ovat edelleen pidentyneet kokonaismarkkinoilla

Myyntiajat ovat yleisesti pidentyneet markkinoilla. Viimevuoden heinäkuuhun nähden niihin on tullut vajaan 6 % korotus, ja nyt myyntiajat ovat keskimäärin 90 päivää kokonaismarkkinoilla.

”REMAXilla keskimääräinen myyntiaika oli heinäkuussa 76 päivää eli reilut 15 % lyhempi kuin keskimäärin alalla. Viime kuukaudet ovat luoneet kiinteistöalalle positiivista virettä ja vahvistaneet uskoa myös paremmasta. Tällä hetkellä suuntaamme vahvasti välittäjiemme ammattitaidon kehittämiseen ja koulutukseen, koska ensi vuonna alalle tulee lakimuutos, joka vaatii, että puolella välitysliikkeen henkilöstöstä tulee olla LKV-pätevyys”, muistuttaa Aalto.

Lähde: KVKL Hintaseurantapalvelu /TUTKA-palvelu / REMAX Suomi

Lisätietoja:
REMAX Suomi, toimitusjohtaja Pasi Aalto
puh. 0400 322 232
pasi.aalto@remax.fi
www.remax.fi

 

Liitetiedostot

Suomessa ensimmäinen REMAX-toimisto avattiin 2006. Tällä hetkellä REMAXilla on noin 300 välittäjää 17:llä eri paikkakunnalla Suomessa, ja välittäjämäärä on kasvussa.  Yhtiön tavoitteena on palvella jokaista asiakasta tasalaatuisesti ja laadukkaasti, oli kyse asunnon sitten myymisestä, ostosta tai vuokrauksesta. Pääkaupunkiseudulla REMAX on toiseksi suurin välitysketju heti Kiinteistömaailman jälkeen.

REMAX toimii globaalisti yli 40 vuoden kokemuksella reilussa 95 maassa noin 6 500 toimiston ja yli 100 000 välittäjän vahvuudella. REMAX on markkinajohtaja 11 Euroopan maassa, USA:ssa ja Kanadassa. REMAX-välittäjät auttavat vuosittain yli miljoonaa ihmistä ostamaan ja myymään kotinsa ympäri maailmaa.

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs