Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Putkiasentajista palveluosaajia

LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry

Putkiasentajista palveluosaajia

Tiedote.
Julkaistu: 23.09.2013 klo 09:06
Julkaisija: LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry

LVI-alan teknisten muutosten ja kilpailun kiristymisen myötä palveluosaamisen merkitys asennus- ja huoltotyössä korostuu entisestään. Opetushallitus uudistaakin putkiasentajien ammattiopetusta mahdollistamalla opiskelijoille palveluliiketoimintaan suuntautumisen.

- Uudistus on hyvä asia yritysten kannalta. Esimerkiksi jäsenyritystemme yhteenlasketusta liikevaihdosta huoltopalvelujen myynti muodostaa jo viidenneksen ja sen osuus kasvaa edelleen, asiantuntija Juha-Ville Mäkinen LVI-Tekniset Urakoitsijat ry:stä toteaa ja jatkaa:

- LVI-järjestelmiin liittyvien huolto- ja käyttäjäpalveluiden kysynnän kasvu johtuu muun muassa kiinteistöjen teknistymisestä, energian nousevasta hintatasosta ja käyttäjien sisäilmastolle asettamista laatuodotuksista.

Korjausrakentaminen vaatii palveluosaamista

Uudistus palvelee myös korjausrakentamista, jossa asiakaslähtöisyys ja palveluosaaminen ovat keskeisessä roolissa. Mäkinen arvioi, että putkiremontit lisääntyvät ja korjausrakentaminen tulee muodostamaan LVI-asennusliikkeiden kannalta tärkeän liiketoiminta-alueen seuraavien 15 - 20 vuoden ajan.

- Uudistuvan tutkinnon palveluosaamiseen liittyviä osia voidaan suorittaa myös yksittäin näyttötutkintomuotoisesti. Tämä mahdollistaa henkilöstön kouluttamisen suhteellisen nopeasti ja on yritykselle hyvä tapa parantaa kilpailukykyään, Mäkinen muistuttaa.

 

Talotekniikan perustutkinnossa on useita koulutusohjelmia talotekniikka-alan eri ammatteihin. Yksi näistä on putkiasentajan koulutusohjelma, jossa jatkossa voi suuntautua huoltopalveluihin. Uudistus etenee nopeasti ja vahvistetun aikataulun mukaan koulutuksen järjestäjät voivat tarjota uutta suuntautumisvaihtoehtoa jo syksyllä 2014 alkavissa koulutuksissa.

 

Lisätietoja

LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry

Asiantuntija Juha-Ville Mäkinen, p. 045 899 9388, juha-ville.makinen(at)lvi-tu.fi

Viestintäasiantuntija Pipsa Hiltunen, p. 0400 287 939, pipsa.hiltunen(at)lvi-tu.fi

 

 

Tiedote löytyy myös LVI-TU:n verkkosivuilta www.lvi-tu.fi

LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry on LVI-asennusalalla toimivien yritysten toimiala- ja työnantajajärjestö. Sen tehtävänä on jäsenyritysten ja toimialan liiketoimintamahdollisuuksien edistäminen. Liiton jäsenyritysten yhteenlaskettu liikevaihto on lähes 1 miljardi euroa, ja ne työllistävät noin 6 000 henkilöä.

LVI-TU on vahva erikoisurakointiliitto osana Rakennusteollisuus RT:tä.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs